Naslovna    Blog    Skijališta    Ski vikend na Jahorini, 22-23. decembar
Reportaža
25

dec

2012

Marija Sekulović

Ski vikend na Jahorini, 22-23. decembar

Skijali smo za vikend na olimpijskoj lepotici, Jahorini.

Pred pretposlednji vikend u decembru razmatrali smo mogućnosti za skijanje u regionu. Kopaonik, Zlatibor i Stara Planina iako u funkciji, nisu delovali obećavajuće u pogledu količine snega i broja otvorenih staza, pa je naš izbor pao na olimpijsku lepoticu, Jahorinu.

Odluka je bila i više nego dobra. Vreme nas je odlično poslužilo, pa je oba dana vikenda sijalo sunce, uz temperature u minusu. Samim tim i sneg je bio odličnog kvaliteta, a staze dobro pripremljene.

Uz ostale žice koje su u pogon puštene nešto ranije, prethodnog vikenda premijerno je u rad pušten i novi šestosed Skočine, na stazi Prača. Njegovim puštanjem u rad, na Jahorini su bile u funkciji sve žice.

Iako je celo skijalište otpočelo sa radom, cene ski passa su bile promotivne pa je jednodnevna ski karta koštala 10 eura. Otvaranje novog šestoseda na Prači propratile su brojne novinarske ekipe iz Bosne i Hercegovine, pa su se skijaši na ovoj stazi na momente osećali kao prave tv zvezde.

Uz odličnu Praču, najviše smo skijali na fenomenalno ispeglanim stazama Olimpik i Željo, na kojima je bila i najmanja gužva. Naišli smo i na nekoliko lepih delova za vožnju po dubokom snegu pored ovih staza. Gužve po stazama uglavnom nije bilo, videlo se da sezona tek kreće. Skijaši su uglavnom iz lokalnih krajeva koji su na Jahorinu došli samo na dan. Da turista i dalje nema u velikom broju vidi se uveče, kada ljudi iz okolnih mesta odu kući, a planina opusti.

Kako je Jahorina pored skijanja poznata i kao gastronomska destinacija, boravak na ovoj planini iskoristili smo i za uživanje u lokalnim specijalitetima. Brojne kafane na stazama odišu domaćinskim ambijentom i prijatno su mesto za odmor i odličan obrok.

Sve u svemu Jahorina se kao vikend varijanta pokazala kao odličan izbor. Sa obnovljenom infrastrukturom žičara i dobro pripremljenim stazama, pruža odlične mogućnosti za dvodnevno skijanje. 

 

Pošalji prijatelju
Jahorina, 22-23. decembar 2012

Nema komentara.

Ostavi komentar