Naslovna    Snowboard    Vesti    Smak sveta uz Paralel slalom
24

dec

2012

Smak sveta uz Paralel slalom

Održan paralel slalom u okviru FIS Svetskog kupa u italijanskom skijalištu Carezza. Nina Micić zauzela 31. mesto.

Prva trka u disciplini paralel slalom u ovkiru FIS Svetskog kupa ipak je održana uprkos najavljenom smaku sveta. Premijerna trka održana je u italijanskom skijalištu Carezza, a trka je vožena na stazi Pra di Tori.  

U muškoj kategoriji nije bilo iznenađenja, aktuelni šampion Austrijanac Andreas Prommegger osvojio je prvo mesto. Drugo mesto pripalo je njegovom zemljaku Lukas Mathiesu, dok je treći bio takmičar iz Rusije Victor Wild.       

Kod dama je najbolja bila Tomoka Takeuchi iz Japana. U svom 125. nastupu u okviru Svetskog kupa i to baš na svoj 29. rođendan, ostvarila je prvu pobedu u ovom takmičenju. Drugo mesto pripalo je Caroline Calve iz Kanade. Treća je bila Nemica Anke Karstens.

Naša najbolja snowboarderka Nina Micić je takođe nastupila u ovoj trci zauzevši 31. mesto. U muškoj konkurencijji nismo imali predstavnika.

Ono što je obeležilo ovo takmičenje, pored sjajne vožnje, jesto potpuno novi sistem kapija za start. Cilj je bio da se svim takmičarima omoguće podjednaki uslovi i mogućnost da ostvare što bolji rezultat. Nove kapije je moguće pojedinačno podesiti po visini takmičara. Sistem otvaranja kapija je isti kao kod boarder kros trka, a svaki takmičar posebno u svom vidnom polju ima semafor za start.  

Svetski kup se nastavlja 11. januara kada se vozi najmlađa disciplina u okviru FIS takmičenja. U američkom skijalištu Copper nastupaće najbolji vozači u disciplini Slope Style.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar