Naslovna    Snowboard    Vesti    Svetsko prvenstvo u snoubordingu 2016. biće održano u Kini
28

mar

2013

Svetsko prvenstvo u snoubordingu 2016. biće održano u Kini

Ispunjeni su svi uslovi i Svetska snoubord federacija donela je odluku da se takmičenje održi u Yabuliju.

Ekspanzija Kine u zimskom turizmu i sportovima dobija još jednu potvrdu. Posle skoro godinu dana od kada je najmnogoljudnija zemlja konkurisala za domaćinstvo Svetskog prvenstva u snoubordingu 2016. godine, ispunjeni su svi uslovi i Svetska snoubord federacija donela je odluku da se ono održi u Yabuliju.

Yabuli je prvi poznatiji ski centar u Kini. Nalazi se oko hiljadu kilometara severno od Pekinga i ima 17 staza. Procenjuje se da godišnje ovo skijalište poseti oko 200.000 skijaša i bordera. U poslednje vreme u renoviranje infrastrukture uloženo je mnogo, pa je postalo jedno od omiljenih destinacija imućnijih Kineza. Što se tiče organizacije takmičenja, u Yabuliju su održane Zimske igre Azije, kao i Studentske zimske igre.

- Drugo Svetsko prvenstvo u snoubordingu pokazaće najveći nivo savremenog snoubordinga u punom spektru, uključujući i Big Air disciplinu. Očekujemo takmičare iz najmanje dvadesat zemalja i biće to izuzetno zanimljivo takmičenje. Yabuli kao sjajan centar i čelni ljudi provincije Heilongjiang uradili su ogroman posao. Snoubordnig je globalno promenio pogled na zimske sportove poslednjih godina i mi našu misiju nastavljamo u Kini - kaže predsednik Svetske snoubord federacije Marco Sampaoli.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar