Naslovna    Vesti    Freeski    Freeride World Tour: Dominacija Švedske
24

mar

2012

Freeride World Tour: Dominacija Švedske

Šveđani imaju najbolje freeride skijaše na svetu. Christine Hargin i Reine Bakered trijumfovali su na finalnom takmičenju održanom u švajcarskom Verbieru u fantastičnim snežnim uslovima, a najbolje skijaše i bordere došlo je da vidi čak 8.500 ljubitelja freeridea.

Bio je ovo šesti i finalni deo Freeride World Toura, a skijaše i bordere dočekalo je oko 25 centimetara novog snega. Sami takmičari su pre početka rekli da uslovi nisu bili ni malo laki, a mnogi su pre starta otkrili da su bili veoma nervozni. A kako i ne bi, kada je trebalo da se spuste severnom stranom čuvene planine Bec des Rosses, čiji vrh, dakle i start, se nalazi na 3.222 metra, a sama staza, prepuna ogromnih izazova, dugačka je 500 metara. 

Pobedu i ukupan trijumf u ženskoj konkurenciji odnela je Christine Hargin.

- Postati svetski šampion za mene je ogromno iznenađenje jer po kalkulacijama pre ovog događaja nisam imala mnogo šansi. Uslovi nisu bili laki i bilo je prilično zahtevno, ali sam uspela da ostanem koncentrisana do kraja - rekla je Christine.

Uzbudljivo je bilo i u konkurenciji skijaša, a najbolji je bio Reine Barkered, koji je takođe u poslednji čas uspeo da obezbedi titulu najboljeg na svetu.

 

Freeride World Champions 2012

Ski Men: Reine Barkered, Sweden

Snowboard Men: Jonathan Charlet, France

Ski Women: Christine Hargin, Sweden

Snowboard Women: Maria Debari, USA

 

Winners Swatch Freeride World Tour Xtreme Verbier

Ski Men: Reine Barkered, Sweden

Snowboard Men: Jonathan Charlet, France

Ski Women: Christine Hargin, Sweden

Snowboard Women: Maria Debari, USA

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar