Naslovna    Vesti    Ski Oprema    Stöckli promenio vlasnika
01

jun

2014

Stöckli promenio vlasnika

Poznata švajcarska porodica prodala svoj deo deonica kompanije.

Najpoznatiji švajcarski proizvođač skijaške opreme Stöckli promenio je vlasnika. Porodica Stöckli, koja je posedovala većinski deo kompanije, odlučila je da se povuče iz ovog biznisa i svoje deonice proda porodici Entlerbucher.

Razlog ove promene leži u novoj strategiji i daljem razvoju kompanije, koja želi da se intezivnije bavi opremom za letnje sportove, kao da zauzme značajniju poziciji na globalnom tržištu.

- Fokusiraćemo se na proizvodnju i tehnološke inovacije kako bi naša oprema za skijanje i biciklizam bila još višeg kvaliteta. Ono što se sigurno neće promeniti jeste da ne odustajemo od dobro poznatog švajcarskog kvaliteta, a proizvodni pogoni ostaće u kantonu Lucern, u Wolhausenu i Maltersu - kaže se u saopštenju novih vlasnika.

Beni Stöckli senior i njegova supruga Rita više nisu na čelu kompanije, jer su odlučili su da se posvete novim izazovima. Ove promene neće uticati na zaposlene u kompaniji.

Stöckli proizvodi prodaju se u 37 zemalja, a za kompaniju trenutno radi oko 250 radnika, dok ukupan prihod iznosi oko 65 miliona švajcarskih franaka. Za opremu ovog proizvođača odlučili su se neki od vrhunskih svetskih takmičara. Među njima su i Tina Maze, Victoria Rebenburg, Carolina Ruiz Castillo, kao i naša Nevena Ignjatović. Od skijaša Stöckli voze Tim Jitloff, Nils Mani, Urs Kryenbühl, Boštjan Kline, Rok Perko, Andrej Šporn i ostali.   

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar