Naslovna    Vesti    Ski Oprema    Nordica i Blizzard ski testovi na Kopaoniku
22

mar

2016

Nordica i Blizzard ski testovi na Kopaoniku

Outdoor Sports predstavio široku paletu najnovijih modela koji su namenjeni za sezonu 2016/17.

Outdoor Sports, koji zastupa ski brendove Nordica i Blizzard, na Kopaoniku je prethodnog vikenda organizovao dva testa modela za narednu sezonu. U zaista široko ponuženom asortimanu skijaši i skijašice su imali priliku da po dobrim uslovima i lepo pripremljenim stazama vide koji modeli im najviše odgovaraju.

Nordica je poslednjih godina uradila veliki korak napred u proizvodnji skija i za narednu sezonu ima ambiciozne planove. Isprobali smo vrhunski slalomski Dobermann SLR u dužini 165 centimetara i uverili se zašto ga Nordica reklamira kao perfektan karving model. Na nogama dobrog skijaša ona predstavlja u ultimativno oružje za kratke zaokrete. Interesantno je da je pored izuzetnog odziva, prilično stabilna, a o držanju rubnika prilikom nešto agresivinije vožnje, izlišno je govoriti. Naravno za nju je potrebno i nešto dodatne snage i kondicije nego za modele namenjene skijašima srednjeg znanja.

Što se tiče Blizzarda, obratii smo pažnju na seriju Quattro, koja je dobila “nadimak” po Audiju sa pogonom na sva četiri točka. Quattro, kako Blizzard navodi, znači - stabilnost, agilnost, kontrolu i preciznost.

Isprobali smo model 7.4 Ti, koji je u struku širok 74 milimetara sa radijusom 14,5 metara na 168 centimetara. Rocker profil omogućuje lagan ulazak u zaokret, a konstrukcija sa karbonom dodatnu stabilnost. Utisak je da celodnevni boravak na snegu sa ovom skijom ne predstavlja nikakav problem, pošto je veoma vodljiva i lagana. Interesantno je se u paleti Quattro nudi osam unisex modela i još šest namenjenih damama.

 
 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar