Naslovna    Vesti    Ski Oprema    Elan u problemima
20

sep

2012

Elan u problemima

Čuveni slovenački proizvođač ski opreme našao se pred velikim finansijskim izazovom posle saopštenja Evropske komisije.

Kako prenosi slovenački list Delo, Elanu se ne piše dobro ukoliko bude morao da ispuni najnoviji zahtev koji je pristigao iz Brisela. Evropska komisija je u svom saopštenju istakla da finansijka pomoć koju je kompanija iz Begunja dobila od slovenačke države nije u skladu sa pravilima EU. Iz tih razloga Elan će morati da vrati deset miliona eura državne pomoći koje je dobio po osnovu dokapitalizacije 2008. godine.

U saopštenju Evropske komisije navodi se da navedena pomoć nije po pravilima Unije uz objašnjenje da privatni preduzetnik, koji posluje prema tržišnim uslovima, ne bi prihvatio da investira prema sličnim uslovima.

-Finansijska inekcija je time obezbedila nepravednu ekonomsku prednost Elanu koju konkurenti nisu imali. Slovenija je na nezakonit način sprovela meru i Elan sada treba da vrati tu nezasluženu prednost uz kamate – istakla je Evropska komisija.

U Elanu su prošle nedelje naveli da bi ispunjenje mera naloženih od strane evropskih zvaničnika moglo dovesti do bankrota kompanije.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar