skijanje.com :: Ski Oprema http://skijanje.com/vesti/ski-oprema/rss.html Najnovije vesti o ski opremi - skijama, ski cipelama, garderobi, kacigama, naocarima, proizvodjačima i tehnologijama. sr http://skijanje.com/img/logo.png skijanje.com :: Ski Oprema http://skijanje.com/vesti/ski-oprema/rss.html Revolucionarni sistem za veštački sneg (VIDEO) http://skijanje.com/vesti/ski-oprema/1513/revolucionarni-sistem-za-vestacki-sneg-video.html Italijanska firma Techno Alpin napravila mašinu koja proizvodi sneg bez obzira na spoljašnju temperaturu. ]]>

Italijanska firma Techno Alpin, specijalizovana za proizvodnju opreme za zimske sportove, napravila je revolucionarni korak kada su u pitanju snežni topovi - mašine za proizvodnju veštačkog snega. Najnoviji model, popularno nazvan Snow Factory, odnosno Fabrika snega, može da proizvodi "veštak" bez obzira na spoljašnju temperaturu.

To praktično znači da bi skijališta koja budu instalirala ove sisteme mogla značajno da produže sezonu, a poznato je da je sve manje snežnih dana i da se mnogi resorti snalaze kako znaju i umeju. Aktuelni sistemi mogu da proizvode veštački sneg samo na temperaturama ispod -2 Celzijusova stepena, što je tokom jesenjih i prolećnih meseci nemoguće, pogotovo na skijalištima niže nadmorske visine. Druga pogodnost Snow Factoryja jeste u tome što joj je potrebno čak sedam do osam puta manje vode nego inače.

Međutim, nije sve tako idealno. Cena ove mašine je čak 10 puta viša od "normalne" i iznosi neverovatnih 450.000 evra. Međutim, pošto ona rešava najveće probleme proizvodnje veštačkog snega (temperatura i voda), pretpostavlja se da bi skijališta produženjem sezone mogla da pronađu računicu.

Pogledajte i video prikaz kako radi Snow Factory:

]]>
Wed, 8 Jun 2022 12:01:00 +0100 Ski Oprema http://skijanje.com/vesti/ski-oprema/1513/revolucionarni-sistem-za-vestacki-sneg-video.html
Head ski test na Kopaoniku http://skijanje.com/vesti/ski-oprema/1507/head-ski-test-na-kopaoniku-.html Markoni sport je prethodnog vikenda omogućio isprobavanje modela koji su planirani za narednu zimu. ]]>

Protekli vikend na Kopaoniku nije bio zanimljiv samo zbog dobrih uslova za skijanje, već i po nekoliko ski testova modela za narednu sezonu. Markoni sport zastupa jedan od najpopularnijih brendova Head i svi zainteresovani bili su u prilici da se uvere u vrhunski kvalitet poznatog proizvođača.

Na punktu Markoni sporta ispred hotela Grand vladala je poprilična gužva, ali je ipak, uz malo strpljenja, bilo moguće dokopati se baš preferiranog modela. Uostalom, u međuvremenu, nije loše videti i kako se ponašaju skije koje nam nisu u fokusu interesovanja, jer veoma lako može da se desi prijatno iznenađenje.

Head ima paletu za sve - od potpunih početnika do profesionalaca, koji osvajaju Kristalne globuse u Svetskom kupu. Utisak je da je ovaj proizvođač pripremio veoma jake adute za zimu 2016/17.

Iz serije Supershape imali smo priliku da isprobamo ISpeed i ITitan. Što se tiče World Cup modela, vozili smo Rebels IGSR, kao i ISLR. Kod Supershape modela odmah je primetna nešto drugačija geometrija, odnosno skije su šire nego ovosezonske i zbog toga im je poboljšano ponašanje u različitim uslovima. Tako je ITitan u vrhu i na repu širi za četiri milimetara i ima radijus od 14 metara na dužinu 170. Čak je i konstrukcija drugačija jer je ubačan najlakši i najčvršći materijal na svetu - grafin i to je ogroman novitet u konstrukciji najnovijih Head modela. Supershape je “brzinska mašina”, skija koja daje osećaj stabilnosti, sigurnosti i samopouzdanja. Sa njom skijanje pri većim brzinama predstavlja pravo zadovoljstvo, ali nije isuviše naporna za celodnevni boravak na snegu. Veoma je vodljiva i brzo reaguje na impulse.

Slično je i sa Rebels ISLR, koja je slalomska skija i ima manji radijus, te je pun pogodak za dobre skijaše koji preferiraju kratke zavoje. Ovaj model pruža zadovoljstvo agresivnog skijanja, baš kao i Rebels IGSR, koji je takođe inspirisan Race formulom, ali je nešto dužeg radijusa (14,1 metar na 170 cm) i naginje veleslalomu.

]]>
Mon, 21 Mar 2016 21:35:00 +0100 Ski Oprema http://skijanje.com/vesti/ski-oprema/1507/head-ski-test-na-kopaoniku-.html
Bojan Križaj gost na Elanovom testu na Kopaoniku http://skijanje.com/vesti/ski-oprema/1493/bojan-krizaj-gost-na-elanovom-testu-na-kopaoniku.html Predstojećeg vikenda na Kopaoniku održava se test Elan i Volkl skija i snowboardova. Posetioci će imati mogućnost da se takmiče sa Bojanom Križajem. ]]>

Tradicionalni Planet Bike ski test održaće se na Kopaoniku, na platou u Dolini sportova, od 4. do 6. marta. Kao i svake godine posetioci će moći da isprobaju preko 30 modela Elan i Volkl skija i snowboardova za narednu sezonu.

Gost Planet Bikea tokom tri dana testa biće Bojan Križaj. U subotu, 5. marta u 12 časova na stazi Krst na Kopaoniku, Skijališta Srbije i Planet Bike organizuju uporednu test vožnju sa velikanom skijaškog sporta Bojanom Križajem. Svi koji “izađu na crtu” ovom skijaškom asu bore se za nagradu.

Za kraj druženja Bojan Križaj će proglasiti pobednika, odnosno skijaša koji bude imao najpribližnije prolazno vreme njegovom. Za najbolje su planirane vredne nagrade. Svoje učešće na trci zainteresovani mogu da prijave na štandu Planet Bikea na Kopaoniku od 10 do 12 časova.

]]>
Thu, 3 Mar 2016 10:30:00 +0100 Ski Oprema http://skijanje.com/vesti/ski-oprema/1493/bojan-krizaj-gost-na-elanovom-testu-na-kopaoniku.html
GogglePal pretvara vaše naočare u virtuelnu realnost (VIDEO) http://skijanje.com/vesti/ski-oprema/1470/gogglepal-pretvara-vase-naocare-u-virtuelnu-realnost-video.html Prvi uređaj ovakve vrste lako se montira i u svakom trenutku imaćete uvid u razne zanimljve parametre. ]]>

Naš magazin je ranije već objavljivao tekstove o skijaškim i snoubord naočarima koje u sebi imaju ugrađen GPS sistem i displej pomoću kojeg je moguće pratiti razne parametre tokom uživanja na stazi i van nje.

Ovakve naočare su uglavnom veoma skupe, a pitanje je da li vam one odgovaraju po drugim karakteristikama. Sada se pojavio GogglePal, uređaj koji je moguće postaviti na bilo koje ski naočare. U svakom trenutku znaćete svoju brzinu, nadmorsku visinu i putanju kretanja... Lociraćete prijatelje, razmenjivati poruke i igrati veoma zanimljive igre na snegu. Saznaćete i koliko ste kalorija potrošili i koliko kilometara prešli na skijama ili bordu. 

Sve ove informacije vašem desnom oku prezentuje mali displej koji se lako montira, a ceo uređaj je povezan sa mobilnim telefonom. Cena za naše uslove i nije baš mala (oko 150 dolara), ali treba imati u vidu da naočare sličnih karakteristika sa ugrađenim uređajem koštaju duplo više.

]]>
Thu, 4 Feb 2016 13:53:00 +0100 Ski Oprema http://skijanje.com/vesti/ski-oprema/1470/gogglepal-pretvara-vase-naocare-u-virtuelnu-realnost-video.html
Počinje jubilarni Expo-zim http://skijanje.com/vesti/ski-oprema/1399/pocinje-jubilarni-expo-zim.html 30. međunarodni sajam zimskog turizma, rekreacije, sporta i sportske opreme biće održan od 26. do 29. novembra u hali 4 Beogradskog sajma. ]]>

Međunarodni sajam zimskog turizma, rekreacije, sporta i sportske opreme Expo-zim doživeće svoje jubilarno 30. izdanje od 26. do 29. novembra u hali 4 Beogradskog sajma.

Već decenijama ova manifestacija okuplja sve zaljubljenike u skijanje, snoubording, planinarenje... Oni na jednom mestu mogu da se upoznaju sa novim tehnološkim dostignućima, da vide ponudu aktuelne opreme, ali i da kupe ili zamene nešto od polovne.

Najveći uvoznici, proizvođači, distributeri i serviseri opreme za zimske sportove, njih preko pedeset, izložiće svoje proizvode, a biće to prilika i za turističke organizacije i agencije da promovišu aranžmane za predstojeću sezonu. Posetioci će moći da računaju i na određene popuste prilikom kupovine opreme ili aranžmana. Na štandu Skijališta Srbije moći će da se kupi ski-pas sa popustom od 10%.  

Suorganizator Expo-zima je asocijacija "Sport za sve", koja će se pobrinuti za dodatne sadržaje. Tako će, na primer, biti organizovana i izložba fotografija "30 godina Expo-zima", svakodnevni kvizovi "Koliko poznajete zimske sportove", a zajedno sa Skijalištima Srbije i stručno savetovanje "Bezbednost na ski-stazama Srbije". U programu je i hepening pod nazivom "Belo veče Expo-zima", koje će, pored organizatora, uveličati saradnici, sportski radnici i predstavnici sportskih saveza iz cele Srbije.

Radno vreme Expo-zima je od 10 do 20 časova, pojedinačne ulaznice koštaju 300 dinara, a parking se plaća 100 dinara po satu.

]]>
Mon, 23 Nov 2015 20:13:00 +0100 Ski Oprema http://skijanje.com/vesti/ski-oprema/1399/pocinje-jubilarni-expo-zim.html
Elan ski test na Kopaoniku i Staroj planini http://skijanje.com/vesti/ski-oprema/1307/elan-ski-test-na-kopaoniku-i-staroj-planini.html Tradicionalni martovski ski test u organizaciji Planet Bike-a, održava se i ove sezone na Kopaoniku i Staroj planini. ]]>

Kao i svakog marta, Planet Bike, glavni distributer Elan opreme u ovom regionu, omoguće svim zainteresovanim skijašima i borderima da isprobaju najbolje modele Elan skija i snowboardova za narednu sezonu.

Ove godine ski testovi će biti održani Staroj planini, ispred hotela Falkensteiner na Jabučkom ravništu 5. i 6. marta (četvrtak i petak), i na Kopaoniku, na platou u Dolini sportova 7. i 8. marta (subota i nedelja).

Testovi su uvršteni u kalendar Elanovog White Elements Toura, a specijalni gost Planet Bike-a tokom sva četiri dana testiranja biće legenda ski sporta, Bojan Križaj.

Glavna atrakcija testa biće Amphibio 16Ti2 skija, koja je ovog meseca na ISPO sajmu u Nemačkoj dobila zlatnu nagradu za najbolju On-piste skiju.

Da biste mogli da uzmete skije ili snowboard i testirate ih, neophodno je da organizatoru pokažete na uvid i kao depozit ostavite dva lična dokumenta sa fotografijom.

]]>
Fri, 27 Feb 2015 17:44:00 +0100 Ski Oprema http://skijanje.com/vesti/ski-oprema/1307/elan-ski-test-na-kopaoniku-i-staroj-planini.html
Treći sajam ski opreme u Boru http://skijanje.com/vesti/ski-oprema/1215/treci-sajam-ski-opreme-u-boru.html U subotu, 20.12.2014 u Boru će biti održan treći po redu "BO-SKI", sajam i razmena skijaške i zimske sportske opreme. ]]>

Nakon što su prošle godine uspešno održana dva sajma ski opreme pod nazivom "BO SKI", u Boru će se u subotu 20.12.2014. održati i treći Sajam i razmena skijaške opreme i zimske sportske opreme pod istim nazivom.

Ovu manifestaciju po treći put organizuje J.P “Borski turistički centar“. Sajam će se održati u hali Sportskog centra u Boru, na gornjoj galeriji, u vremenskom periodu od 10 do 16 časova. Izlaganje robe je besplatno kao i ulaz za sve posetioce Sajma.

Organizatori pozivaju sve zainteresovane izlagače, proizvođače, prodavce nove ski opreme, ski servise i prodavce polovne opreme kao i turističke agencije da se prijave i uzmu učešće na trećem sajmu "BO SKI". Prijavljivanje zainteresovanih izlagača vrši se putem telefona 030/426-660.

Izvor: J.P “Borski turistički centar“

]]>
Wed, 17 Dec 2014 13:55:00 +0100 Ski Oprema http://skijanje.com/vesti/ski-oprema/1215/treci-sajam-ski-opreme-u-boru.html
Danas počinje 29. Expo-Zim http://skijanje.com/vesti/ski-oprema/1186/danas-pocinje-29.-expo-zim.html Ovogodišnji sajam zimskih sportova i turizma u Beogradu otvara proslavljeni slovenački skijaš Jure Košir. ]]>

29. Međunarodni sajam zimske sportske opreme, turizma i rekreacije, poznatiji pod nazivom Expo-Zim, počinje danas, 27.11. u hali 4 Beogradskog sajma.

Svečano otvaranje zakazano je za 13h kada će Sajam i zvanično otvoriti Jure Košir, proslavljeni slovenački alpski skijaš. Košir je tokom svoje uspešne karijere imao i tri slalomske pobede u okviru FIS Svetskog kupa (Madonna di Campiglio, Kranjska Gora i Kitzbuehel) a osvojio je i bronzanu medalju za Sloveniju tokom Zimskih olimpijskih igara u Lillehammeru 1994.

Kao i svake godine, sajam će trajati četiri dana, od 27. novembra do 30. novembra, u hali 4 Beogradskog sajma. Dolazak je najavilo 54 izlagača, proizvođača, uvoznika i distributera zimske sportske opreme, turističkih agencija, skijališta, zimskih turističkih centara, hotela, odmarališta.

Ljubitelji skijanja moći će na štandu Skijališta Srbije da kupe ski pass sa popustom od 10 %.

Proizvođači i distributeri sportske opreme obećali su popuste na svoje proizvode od 15 do 70 %. Svoj štand i ove godine imaće Beosport, Planet Bike, Gora i Outdoor Sports koji zastupaju najpoznatije brendove Elan, Fisher, Atomic, Rossignol, Voelkl, Nordica, Salomon...

Turističke agencije odobravaće posetiocima sajma posebne pogodnosti za aranžmane tokom novogodišnjih praznika i predstojeće zime.

Od slovenačkih skijališta dolazak su najavili Krvavec, Kranjska Gora, Cerkno, Rogla, Golte, Vogel i Kope. Takođe, planirano je da svoj štand ima i drugo najpopularnije skijalište u Bugarskoj, Borovets.

Turistička organizacija Istočno Sarajevo predstaviće turističku ponudu Jahorine.

Sajam će biti otvoren za posetioce svakog dana od 10 do 20 časova. Cena ulaznice je 300 dinara.

]]>
Thu, 27 Nov 2014 09:51:00 +0100 Ski Oprema http://skijanje.com/vesti/ski-oprema/1186/danas-pocinje-29.-expo-zim.html
Uskoro stiže GoPro HERO 4 http://skijanje.com/vesti/ski-oprema/1152/uskoro-stize-gopro-hero-4.html Najnovija serija fenomenalnih kamera poznatog proizvođača pojaviće se na tržištu 5. oktobra. ]]>

Već smo navikli da nas kompanija GoPro iznenađuje novim dostignućima kada su u pitanju male a moćne kamere. Na kraju krajeva, proslavili su se u toj oblasti i postali svetski lider.

Posle serije HERO 3 za nedelju dana stiže nam i "četvorka", najnovija grupa sjajnih kamera namenjenih adrenalinskim zavisnicima, ali i onima koji žele da zabeleže bilo koji trenutak svoje avanture i to u nestvarno dobrom kvalitetu snimka.

GoPro HERO 4 predvodi model Black, kao što je to bio slučaj i u prethodnoj seriji. Sa ovom "mašinom" mogu da se prave čuda i da se snima u profesionalnom kvalitetu. Pri 4.000 piksela postiže 30 frejmova u sekundi, na 2.700 piksela 50, a pri 1.080 čak 120 frejmova, što je duplo više od predhodnika. Za sve ovo je zadužen procesor koji takođe ima duplo jače karakteristike od onog koji je ugrađivan u "trojku". Ukoliko se odlučite za fotografiju, ona može da bude u rezoluciji do 12 megapiksela. Na raspolaganju su i nova manuelna podešavanja, a HERO 4 je dostupan u tri edicije: Standard, Surf i Music. Cena u SAD će biti oko 500 dolara, pa slično treba očekivati i u Evropi, ali u evrima.

Mnogi će se odlučiti za HERO 4 Silver, jer je ovo prvi GoPro model koji u sebi ima ugrađen ekran, i to osetljiv na dodir. Silver ne nudi tako visoke rezulcije snimka kao Black, ali je to još uvek na zavidno visokom nivou, otprilike kao HERO 3 Black. I kod njega postoje opcije manuelnog podešavanja, kao ona za snimanje u uslovima smanjene svetlosti. Pomoću opcije HiLight moguće je odmah markirati najbolje snimke kako bi pretraga materijala bila laka i brza. Kao i kod modela Black, i Silver ima poboljšan audio segment.

Na kraju lestvice je HERO namenjen onima koji tek ulaze u svet akcionih kamerica, a žele najnoviji model. Uz ful HD snimak isporučuje 30 frejmova u sekundi, što je sasvim dovoljno. Ipak, najveći adut ovog modela biće cena od samo 99 dolara u SAD.

Pogledajte promotivni video za HERO 4:

]]>
Wed, 1 Oct 2014 09:44:00 +0100 Ski Oprema http://skijanje.com/vesti/ski-oprema/1152/uskoro-stize-gopro-hero-4.html
Fischer proslavio 90 godina postojanja http://skijanje.com/vesti/ski-oprema/1151/fischer-proslavio-90-godina-postojanja.html Čuveni austrijski proizvođač ski opreme, proteklog vikenda obeležio je značajan jubilej, 90 godina postojanja. ]]>

Kompanija Fischer Sport, čuveni austrijski proizvođač ski opreme, proteklog je vikenda, tačnije u petak 26.09.2014, obeležila značajan jubilej. Na svečanosti upriličenoj povodom 90 godina postojanja ove kompanije iz Gornje Austrije, koju je u drvenoj kolibi još davne 1924. osnovao Josef Fischer, pristustvovao je veliki broj zvanica, zaposlenih, partnera kao i bivših i sadašnjih takmičara iz samog vrha nordijskog i alpskog skijanja kao i onih koji se bave ski skokovima.

Pored vlasnika kompanije, 85-godišnjeg Josefa Pepija Fischera, inače sina Josefa Fischera, pristustvovali su i najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić, Nicole Hosp (AUT), Sandra Lahnsteiner (AUT), Axel Naglich (AUT), Thomas Morgenstern (AUT) i Gregor Schlierenzauer (AUT).

Od bivših takmičara bili su Sven Fischer (GER), Kristian Ghedina (ITA), Andreas Goldberger (AUT), Michael von Grünigen (SUI), Kathi Hölzl (GER), Toni Innauer (AUT), Hans Knauss (AUT), Ken Read (CAN), Bente Skari (NOR), Vegard Ulvang (NOR), Elena Välbe (RUS), Thomas Wassberg (SWE), Harti Weirather (AUT), Alexander Zavialov (RUS).

Fischer je prema rečima Franza Föttingera, njihovog izvršnog direktora, poslednji proizvođač koji je i dalje 100% u porodičnom vlasništvu.

Inače Fischer Sports GmbH pored sedišta u Austriji gde je zaposleno 475 radnika poseduje i proizvodni pogon u Ukrajini gde upošljava još 1180 radnika kao i 135 na ostalim lokacijama: Rusija, Francuska, Nemačka, Italija i SAD.

]]>
Tue, 30 Sep 2014 18:01:00 +0100 Ski Oprema http://skijanje.com/vesti/ski-oprema/1151/fischer-proslavio-90-godina-postojanja.html
Elan ide u stečaj? http://skijanje.com/vesti/ski-oprema/1142/elan-ide-u-stecaj.html Evropska unija insistira da Slovenije naplati dug od deset miliona evra što bi poznatu kompaniju odvelo u stečaj. ]]>

Poznati proizvođač sportske opreme, a pre svega opreme za zimske sportove Elan nalazi se pred stečajem. Evropska komisija zatražila je da Slovenija pokrene stečaj kompanije iz Begunja, a razlog je realizacija naplate deset miliona evra duga.

Država je taj iznos morala da naplati još krajem prošle godine, a kako se to nije dogodilo, pa se sada ocenjje da je stečaj jedino rešenje. Ministarstvo finansija Slovenije još nije komentarisalo zahtev Brisela, koji je stigao pre nedelju dana, a resorni ministar Uroš Cufer o tome nije obavestio ključne aktere u državi.

U Sloveniji država ima vlasnički udeo u petnaeset preduzeća, a među njima je i Elan. Privatizacija ove kompanije je u zastoju iako je konkurs sproveden, jer Evropska unija nije prihvatila predviđeni model pa se nije pojavio investitor koji bi mogao da obezbedi sredstva za dug.

Mediji ocenjuju da Brisel insistiranjem da država naplati dug od Elana zapravo "trenira strogoću" i testira mere koje bi trebalo da se primene i na nekim mnogo uticajnijim članicama Evropske unije. S druge strane, pojavila se i informacija da je odluku isforsirao lobi pod uticajem austrijsko-švajcarskie kompanije Cameva, koja je ranije bila zainteresovana za kupovinu Elana, od čega je kasnije odustala.

Foto: delo.si

]]>
Tue, 26 Aug 2014 20:49:00 +0100 Ski Oprema http://skijanje.com/vesti/ski-oprema/1142/elan-ide-u-stecaj.html
Novi Atomic Redster Marcela Hirschera http://skijanje.com/vesti/ski-oprema/1128/novi-atomic-redster-marcela-hirschera.html Atomic izbacio novi model za najboljeg slalomaša sveta, a u njegovom razvoju učestvovao je i sam Marcel. ]]>

Marcel Hirscher postaće prvi takmičar koji će voziti skije u čijem razvoju i dizajnu je učestvovao lično. Atomic Redster FIS SL Limited edition Icon Series II potpuno je novi model za najboljeg slalomaša sveta, a Marcel je Atomicovim inžinjerima pomagao sugestijama oko konstrukcije i predlozima kada je u pitanju sam izgled skije.

- Razvoj pojedinog modela je timski rad. Grupa eksperata konstantno traži odgovor na pitanje kako najbolje uskladiti balans sa eksplozivnošću skije - kaže Marcel Hirscher.

Rezultati koje je Austrijanac postizao u poslednje dve godine govore da je pronašao odgovor na to pitanje sa Redsterom Icon Series I. Učestvovao je na 22 slalomske trke, 19 puta se peo na postolje, osvojio je zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu, olimpijsko srebro, osvojio je mali i veliki Globus u obe sezone.

- Bez obzira na to, mislim da je Icion Series II skija koja donosi tehnološki napredak. Atomic nije u fazonu: Sve funkcioniše odlično, nećemo ništa da menjamo. Bio je to veoma uzbudljiv proces, od prvih skica do konačne verzije dizajna. Za mene je izgled skije veoma važan jer predstavlja ono što jesam. Na žici, stazi, nadam se ponovo i na podijumima, konstantno mi je pred očima. Taj kul dizajn me motiviše - otkrio je Marcel.

Interesantno je da će u arsenalu Marcela Hirschera za narednu sezonu biti 100 pari skija. Selekcija će biti izvršena iz količine od 1.000 pari koje prolaze specijalne testove u samoj fabrici i treninzima. Takođe, Marcel će koristiti i Redster Doubledeck modele za veleslalom, superveleslalom i spust.

A pogledajte kako je bilo na foto-sešnu:

 

Foto: Atomic

]]>
Wed, 2 Jul 2014 10:35:00 +0100 Ski Oprema http://skijanje.com/vesti/ski-oprema/1128/novi-atomic-redster-marcela-hirschera.html
Stöckli promenio vlasnika http://skijanje.com/vesti/ski-oprema/1115/st%C3%B6ckli-promenio-vlasnika.html Poznata švajcarska porodica prodala svoj deo deonica kompanije. ]]>

Najpoznatiji švajcarski proizvođač skijaške opreme Stöckli promenio je vlasnika. Porodica Stöckli, koja je posedovala većinski deo kompanije, odlučila je da se povuče iz ovog biznisa i svoje deonice proda porodici Entlerbucher.

Razlog ove promene leži u novoj strategiji i daljem razvoju kompanije, koja želi da se intezivnije bavi opremom za letnje sportove, kao da zauzme značajniju poziciji na globalnom tržištu.

- Fokusiraćemo se na proizvodnju i tehnološke inovacije kako bi naša oprema za skijanje i biciklizam bila još višeg kvaliteta. Ono što se sigurno neće promeniti jeste da ne odustajemo od dobro poznatog švajcarskog kvaliteta, a proizvodni pogoni ostaće u kantonu Lucern, u Wolhausenu i Maltersu - kaže se u saopštenju novih vlasnika.

Beni Stöckli senior i njegova supruga Rita više nisu na čelu kompanije, jer su odlučili su da se posvete novim izazovima. Ove promene neće uticati na zaposlene u kompaniji.

Stöckli proizvodi prodaju se u 37 zemalja, a za kompaniju trenutno radi oko 250 radnika, dok ukupan prihod iznosi oko 65 miliona švajcarskih franaka. Za opremu ovog proizvođača odlučili su se neki od vrhunskih svetskih takmičara. Među njima su i Tina Maze, Victoria Rebenburg, Carolina Ruiz Castillo, kao i naša Nevena Ignjatović. Od skijaša Stöckli voze Tim Jitloff, Nils Mani, Urs Kryenbühl, Boštjan Kline, Rok Perko, Andrej Šporn i ostali.   

]]>
Sun, 1 Jun 2014 16:08:00 +0100 Ski Oprema http://skijanje.com/vesti/ski-oprema/1115/st%C3%B6ckli-promenio-vlasnika.html
Rossignol otvara proizvodni pogon u Smederevu? http://skijanje.com/vesti/ski-oprema/1104/rossignol-otvara-proizvodni-pogon-u-smederevu.html U Srbiji bi trebalo da se proizvode ulošci za pancerice i još neki delovi skijaške opreme. ]]>

Predstavnici poznate kompanije za proizvodnju skijaške opreme Rossignol posetili su nedavno Smederevo i sa gradonačelnicom Jasnom Avramović razmatrali mogućnosti pokretanja proizvodnje u tom gradu.

Tročlanu delegaciju predvodio je Dario Poloni, direktor proizvodnje u italijanskoj filijali čuvenog proizvođača. Predstavnici Rossignola, kako objavljuje zvanični sajt grada Smedereva, zainteresovani su da u Srbiju presele deo proizvodnje, a sličan proizvodni pogon već imaju u Rumuniji.

U Smederevu bi proizvodili uloške za pancerice i druge delove opreme za skijanje, a taj pogon bi mogao da zaposli oko 50 ljudi već postojećem prostoru od oko 1.500 kvadrata. Osim što su razgledali potencijalni prostor za otvaranje fabrike, predstavnici kompanije su posetili i dve srednje stručne škole u Smederevu da bi na licu mesta videli kako se đaci obučavaju za zanimanja koja su njima potrebna.

Izvor: Smederevo.org.rs

]]>
Wed, 30 Apr 2014 23:06:00 +0100 Ski Oprema http://skijanje.com/vesti/ski-oprema/1104/rossignol-otvara-proizvodni-pogon-u-smederevu.html
Elan i Volkl ski test na Kopaoniku http://skijanje.com/vesti/ski-oprema/1059/elan-i-volkl-ski-test-na-kopaoniku.html Planet Bike organizuje test Elan i Volkl skija predstojećeg vikenda na Kopaoniku. ]]>

Kao i svake zime Planet Bike će svojim kupcima omogućiti da besplatno isprobaju najnovije modele Elan i Volkl skija. Ski test ove sezone će biti održan na Kopaoniku na platou u Dolini sportova, 8. i 9. marta od 10 do 16 časova.

Na raspolaganju za testiranje će biti dostupni Elan i Volkl modeli za sezonu 2014/2015.

Da biste mogli da uzmete skije ili snowboard i testirate ih, neophodno je da organizatoru pokažete na uvid i kao depozit ostavite dva lična dokumenta sa fotografijom.

Iz Planet Bikea pozivaju sve ljubitelje skijanja da dođu na Kopaonik i uživaju na snegu i u najnovijoj ski tehnologiji!

Pogledajte kako je izgledao Elan i Volkl test prošle sezone:

]]>
Tue, 4 Mar 2014 10:50:00 +0100 Ski Oprema http://skijanje.com/vesti/ski-oprema/1059/elan-i-volkl-ski-test-na-kopaoniku.html
Zimska akcija u Planet Bike-u http://skijanje.com/vesti/ski-oprema/979/zimska-akcija-u-planet-bike-u.html U Planet Bike-u počela rasprodaja zimskih artikala. ]]>

U prodavnicama Planet Bike-a u Beogradu, Novom Sadu i Nišu, počinje rasprodaja skija, snowboard-ova i opreme.

Princip akcije je sledeći: 

  • kada kupite 2 artikla dobijate popust od 15%
  • kada kupite 3 artikla dobijate popust od 25%

Akcija se odnosi na sve zimske artikle, osim posebno označenih artikala na totalnoj rasprodaji. Na ove artikle se ne dobija popust, ali oni ulaze u zbir kupljenih artikala pri obračunavanju popusta. U prodavnici na Bulevaru Arsenija Čarnojevića 69D, napravljen je poseban kutak za te artikle.

Akcija se ne odnosi na artikle čija je cena ispod 800 dinara.

Akcija traje sve dok traju zalihe.

Kompletan izbor ski i snowboard opreme u Planet Bike-u možete videti ovde

]]>
Tue, 21 Jan 2014 02:25:00 +0100 Ski Oprema http://skijanje.com/vesti/ski-oprema/979/zimska-akcija-u-planet-bike-u.html
Posle Schumacherove nesreće porasla prodaja kaciga http://skijanje.com/vesti/ski-oprema/945/posle-schumacherove-nesrece-porasla-prodaja-kaciga.html Incident slavnog vozača Formule 1 izazvao drastično veću potražnju za ski kacigama u Velikoj Britaniji. ]]>

Informacija da je kaciga najverovatnije sačuvala Michaela Schumachera trenutne smrti naterala je mnoge da počnu ozbiljnije da razmišljaju o ovom delu skijaške i bord opreme.

Prodavci sportske opreme iz Velike Britanje beleže drastičan rast prodaje ski kaciga od kada je legendarni vozač Formule 1 doživeo nesreću skijajući u Meribelu. U renomiranoj prodavnici LD Mountain centar zabeležen je rast od čak 400 odsto u odnosu na ovaj deo prošle sezone.

- Žalosno je što je tek incident u kome je učestvovala slavna ličnost naterao skijaše i bordere da se zamisle kada je vlastita sigurnost u pitanju. Pojavio se talas ljudi koji sada žele da nose kacigu, a to ranije nisu činili. Do sada je kaciga bila poslednja stavka na njhovom spisku opreme. Radije su trošili stotine evra na jakne i pantalone, a o kacigi i nisu želeli da razmišljaju. Mi ih savetujemo da prvo nju moraju da nabave - kaže menadžer prodaje Roddy McKay i dodaje da se kupci raspituju i o nivou zaštite koji pruža određeni model.

U jednoj od vodećih prodavnica ski i bord opreme Snow+Rock takođe su suočeni sa povećanom potražnjom kaciga, ali ne samo to.

- Ne samo da prodajemo više kaciga, već ljudi dolaze sa svojim starim kacigama i interesuju se da li su one dovoljno dobre ili treba da nabave nove - otkriva Joel Lawrie iz Snow+Rock.

Pojedini skijaši i borderi sada kacige koje su nedavno kupili žele da zamene onim sa takozvanim MIPS sistemom. Radi se o dodatnom sloju ugrađenom u kacigu koji nudi bolju zaštitu.  

]]>
Sat, 4 Jan 2014 10:04:00 +0100 Ski Oprema http://skijanje.com/vesti/ski-oprema/945/posle-schumacherove-nesrece-porasla-prodaja-kaciga.html
Elan i Volkl test na Kopaoniku http://skijanje.com/vesti/ski-oprema/923/elan-i-volkl-test-na-kopaoniku.html Planet Bike organize test Elan i Volkl skija 28. i 29. decembra na Kopaoniku. ]]>

I ove zime Planet Bike će svoje verne kupce nagraditi mogućnošću da besplatno isprobaju najnovije modele Elan i Volkl skija. Prvi ski test ove sezone biće održan na Kopaoniku na platou u Dolini sportova, 28. i 29. decembra od 10 do 16 časova. Posetiocima će na raspolaganju biti Elan i Volkl modeli za sezonu 2013/2014.

Iz Elanovog asortimana izdvajamo nove SLX, SL i GSX Amphibio skije. Kako kažu u Elanu, ovi modeli predstavljaju sledeći korak u evoluciji race skija. Sa svojom ‘kičmom’ i kostima’ oni omogućavaju bolje držanje kantni i veću torzionu stabilnost, dok već poznati Amphibio koncept dodatno olakšava skijanje, posebno u fazi početka novog zaokreta.

Što se tiče Volkl-a najveća novost je UVO (Ultimate Vibration Object), slobodno plutajući objekat koji se nalazi u prednjem delu skije i absorbuje vibracije po svim osama. Ovaj uređaj na taj način omogućava veću agilnost, mirniju vožnju i bolju kontrolu. Modeli sa UVO tehnologijom koji će biti predstavljeni na testu su Racetiger SC UVO i Racetiger RC UVO.

Da biste mogli da uzmete skije ili snowboard i testirate ih, neophodno je da organizatoru pokažete na uvid i kao depozit ostavite dva lična dokumenta sa fotografijom.

Više informacija o Elan i Volkl skijama za sezonu 2013/14 možete pronaći u našim člancima Elan - skije i tehnologije za sezonu 2013/14 i Völkl - noviteti za sezonu 2013/14.

Pogledajte kako je izgledao Elan i Volkl test prošle sezone.

]]>
Sat, 21 Dec 2013 10:55:00 +0100 Ski Oprema http://skijanje.com/vesti/ski-oprema/923/elan-i-volkl-test-na-kopaoniku.html
Drugi sajam ski opreme u Boru http://skijanje.com/vesti/ski-oprema/900/drugi-sajam-ski-opreme-u-boru.html U subotu, 14.12.2013. u Boru će biti održan drugi po redu "BO SKI", Sajam i razmena skijaške i zimske sportske opreme. ]]>

Nakon što je krajem oktobra uspešno održan prvi "BO SKI", u Boru će se, u subotu 14.12.2013. godine, održati i drugi Sajam i razmena skijaške opreme i zimske sportske opreme, pod istim nazivom.

Ovu manifestaciju po drugi put organizuje J.P “Borski turistički centar“. Sajam će se održati u hali Sportskog centra u Boru, u vremenskom periodu od 10 do 17 časova. Izlaganje robe je besplatno i besplatan ulaz za sve posetioce Sajma.

Organizatori pozivaju sve zainteresovane izlagače, proizvođače, prodavci nove ski opreme, ski servise i prodavce polovne opreme kao i turističke agencije da se prijave i uzmu učešće na drugom sajmu "BO SKI".

Izvor: J.P “Borski turistički centar“

]]>
Wed, 11 Dec 2013 09:50:00 +0100 Ski Oprema http://skijanje.com/vesti/ski-oprema/900/drugi-sajam-ski-opreme-u-boru.html
Olimpijska oprema za Anino lečenje http://skijanje.com/vesti/ski-oprema/862/olimpijska-oprema-za-anino-lecenje.html Aukcijska prodaja skijaške opreme Nevene Ignjatović na sajmu Expo-Zim. Prikupljena sredstva idu u humanitarne svrhe. ]]>

Najbolja srpska skijašica Nevena Ignjatović pridružila se humanitarnoj akciji za pomoć Ani Živković, asistetntkinji na kragujevačkom FILUM-u, koja je u septembru operisana od tumora ilijačne kosti i nedostaje joj novac za tretmansko lečenje. Nevena je odlučila da pomogne tako što će staviti na aukciju svoju ski opremu koju je koristila na Olimpijskim igrama u Vankuveru i drugim takmičenjima u proteklim sezonama. Novac koji se na taj način prikupi namenjen je za Anino lečenje.

Oprema će od četvrtka, 28. novembra, biti izložena na štandu Skijališta Srbije na sajmu “Expo Zim”, a aukcija će biti održana u subotu, 30. novembra, sa početkom u 12 sati u hali 4. Beogradskog sajma, centralni deo.

Deo opreme koju će Nevena prodati na aukciji već je postavljen je na njenoj Facebook stranici.

Molimo sve koji su u mogućnosti i žele da ove sezone imaju komad opreme sa olimpijskih staza da nam se pridruže, dođu na “Expo Zim”, učestvuju u aukciji i pomognu da skupimo što više novca za Anino lečenje - poručuju iz Neveninog tima.

]]>
Fri, 22 Nov 2013 13:28:00 +0100 Ski Oprema http://skijanje.com/vesti/ski-oprema/862/olimpijska-oprema-za-anino-lecenje.html