Naslovna    Vesti    Skijališta    Kim Jong gradi moderno skijalište u Severnoj Koreji
28

maj

2013

Kim Jong gradi moderno skijalište u Severnoj Koreji

Mladi lider zavoleo skijanje na školovanju u Švajcarskoj, a ovako želi da parira Južnoj Koreji.

Lider Severne Koreje, mladi Kim Jong-un, naredio je vojnim konstruktorima i arhitektama te zemlje da naprave projekat modernog skijališta, koje bi moglo da parira onom koje je počelo da se gradi u Južnoj Koreji za Olimpijske igre 2018.

Kim Jong-un je veliki ljubitelj sporta, posebno NBA košarke, a na školovanju u Švajcarskoj zavoleo je i skijanje. On je nedavno posetio planinu Masik Pass da bi dao instrukcije oko izgradnje skijališta.

Kim je boraveći na planini naglasio da je veoma uzbuđen i da jedva čeka da vidi taj deo pokriven snegom i izdao naređenje da se s izgradnjom počne već naredne zime.

Najviša tačka te planine iznosi samo 1.400 metara nadmorske visine, a centar će, osim staza za skijaše svih nivoa, imati i moderne hotele, gondole, prodavnice opreme, kao i heliodrom. Skijalište će biti dobro povezano preko lokalnih puteva i vojnog aerodroma, koji se nalazi u blizini.

Takođe, lider Severne Koreje naredio je pretpostavljenima da domaće fabrike usvoje proizvodnju moderne ski opreme i odeće, jer su na snazi sankcije Ujedinjenih nacija, ali i zakon korejskog lidera po kojem je zabranjen uvoz luksuzne robe. Kim Jong-un je dodao da će „skijaški talas preplaviti zemlju“. 

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar