Naslovna    Vesti    Skijališta    Skijalište Porté-Puymorens na jugu Francuske radiće ovog vikenda
31

maj

2013

Skijalište Porté-Puymorens na jugu Francuske radiće ovog vikenda

Velike količine snega omogućile ski centru na Pirinejima da prvi put u istoriji otvori svoje staze u junu.

Skijanje u junu? Nije problem ako živite na jugu Francuske ili severu Španije. Možda zvuči kao šala, ali nije. Skijalište Porté-Puymorens, koje se nalazi na Pirinejima, ovog vikenda pokrenuće žičare i otvoriti staze za 600 srećnika, koji će imati priliku da uživaju u, možemo slobodno da kažemo, letnjem skijanju.

Jedno od najhladnijih proleća ikada i velike količine snega na planinanama omogućile su uslove koje niko nije mogao ni da zamisli za ovaj deo godine. Zato i ne čudi što će prvi put u istoriji Porté-Puymorens, koji je krajem aprila zaključio sezonu, raditi u junu.

Direktor kompanije koja upravlja skijalištem Eric Charre kaže da snega ima u više nego dovoljno i da je u veoma dobrom stanju.

- Staze koje se nalaze između 1.600 i 2.500 metara nadmorske visine izgledaju potpuno isto kao zimi. Iznad 2.100 metara sneg odlično drži, prosečno ga ima oko 80 centimetara, a na pojedinim mestima čak i do pet metara – rekao je on.

Ukupno će biti otvorene četiri staze i to od 8 do 13 časova. Da se ne bi svorile velike gužve, odlučeno je da se broj ski karti ograniči na 600, a svaka će koštati 15 evra.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar