Naslovna    Vesti    ZOI Sochi 2014    Nina Micić otputovala u Sochi
ZOI Sochi 2014
13

feb

2014

Nina Micić otputovala u Sochi

Imam tremu, ali ne idem tamo samo da bih učestvovala, želim da ostvarim dobar rezultat, kaže najbolja srpska snouborderka.

Zahvaljujući Nini Micić Srbija će prvi put u istoriji na Zimskim olimpijskim igrama imati predstavnika u snoubordu. Nina je večeras otputovala u Sochi, a kako kaže, uprkos tremi, prve Igre u karijeri ne želi da obeleži uz onu čuvenu „Važno je učestvovati“.

Posle svega što je se izdešavalo ove sezone presrećna je što se našla među najboljim sportistima planete.

- Tek kada sam dobila avionsku kartu postalo mi je jasno da idem na Olimpijske igre. Danas sam gledala Milanka Petrovića kako se takmiči u Sochiju i moram da priznam da imam tremu. Čak toliku da nisam mogla da vozim do aerodroma, već sam uzela taksi – uz osmeh kaže Nina Micić.

Prva disciplina u kojoj će učestvovati je paralel veleslalom 19. februara. Pošto je njen trener već u Sochiju, Nina ima informacije kakvi su uslovi na stazi.

- Čula sam da je prilično tvrda i da ima leda, što nije tako dobro. U principu volim takve staze, ali zbog nedavne povrede leđa bilo bi biolje da je malo mekša. Ipak, ne idem tamo samo da bih učestvovala. Daću sve od sebe, posebno prvog dana, pa ćemo videti. Želim da postignem dobar rezultat i to mi je u ovom trenutku najvažnije.

Vremenski uslovi u Sochiju nisu najbolji, temperatura je u plusu pa domaćin ulaže velike napore da staze za skijanje i snoubord održi u dobrom stanju. Postoji mogućnost da se zbog toga trke održe u noćnim terminima. Ninu Micić na aerodromu „Nikola Tesla“ ispratio je generalni sekretar Skijaškog saveza Srbije Milan Božić.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar