Naslovna    Blog    Takmičenja    Nevenin blog: Utisci iz Zinala i Melchsee Frutta
Blog Nevene Ignjatović
13

jan

2013

Nevena Ignjatović

Nevenin blog: Utisci iz Zinala i Melchsee Frutta

Osvojila sam važne FIS bodove na trkama u Zinalu i Melchsee Fruttu :)

Uh bilo je ovo dugih 7 dana, od pustog Zinala do Melchsee Frutta i spavanja u manastiru, samostanu. Vrlo simpatično, ujutru kada sam izlazila na gimnastiku ljudi bi se molili u kapeli koja je u sklopu tog "hotela" u kom smo spavali a monahinje bi nam služile ručak. Sve u svemu nisam imala internet i nakon trka odgledala sam brdo filmova i serija.

Veleslalomi u Zinalu su bili loši, jos uvek nisam "osetila" novu skiju, ne mogu da napadnem stazu onako kako znam ali se nadam da ću se uskijati brzo i da ce mi kliknuti nešto što pre... Inače uslovi u Zinalu su bili super i vreme je bilo idealno. Evo jedne slike iz Zinala sa prozora moje sobe.

Nakon dva Evropa kupa (veleslaloma) u Zinalu, preselili smo se u Melchsee Frutt gde sam vozila dva slaloma. Kada smo stigli uopšte nisam ukapirala da je to u stvari manastir. Ali sve u svemu bilo je ok sem što smo imali zajedničko kupatilo. Hrana je bila vrhunska kuvao je neki Indijac, baš super. Spavali smo ovde na brdu...

Trke su bili dosta dobre. Prvog dana sam imala startni broj 40, u prvoj vožnji bila sam 26-ta, malo sam grešila ali sam imala dobru šansu u drugoj vožnji jer sam startovala peta. To sam i iskoristila pa sam imala peto vreme druge vožnje i na kraju sam završila 21., to je drugi moj najbolji rezultat ove sezone. Bilo je dobro s obzirom da je Evropa kup bio još jači jer su njih deset bile iz top 30 na svetu. Eto novih 10 EC bodova za mene.

Sutradan je bio noćni slalom i u toku dana palo je pola metra snega tako da su start spustili niže za nekih 15 kapija. Imala sam broj 36, staza je bila jako kratka, čak 35 sekundi. Sa zaostatkom od 1.30s imala sam sreće da završim 30-ta nakon prve vožnje i tako u drugoj startujem prva. Razlike su bile nenormalno male. Staza je bila dosta otvorena, baš prava "petarda".

Drugu vožnju sam jako dobro krenula i OK sam vozila, pred ciljem sam imala nekoliko ne baš tako čistih zaokreta pa je to sve ukupno bilo 24-to mesto i novih 7 EC bodova. Nižu se ali mogu još bolje da skijam...

Sada sam u Sloveniji, odmaram i očekujem Flachau koji je 15.01.

I da...Sa zakašnjenjem svima želim srecnu Novu Godinu i srećan Božić.

XoXo
Bagy

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar