Naslovna    Blog    Takmičenja    Nevena: Pokazala sam da mogu još više
Intervju
04

apr

2013

Skijanje.com

Nevena: Pokazala sam da mogu još više

Najbolja srpska skijašica posle pobeda na državnim prvenstvima Slovenije i Hrvatske veoma zadovoljna finišom sezone.

Nevena Ignjatović, najbolja srpska skijašica, je i ove sezone potvrdila da, ukoliko joj se slože kockice, može u sam vrh. Pobede na državnim prvenstvima Hrvatske i Slovenije u slalomu, kao i treće mesto u Slovačkoj i u Nemačkoj, govore da, ako pripreme za Olimpijske igre u Sochiju budu sprovedene kako treba, možemo mnogo da očekujemo.

Nevena kaže da je veoma zadovoljna kako je skijala na nekoliko poslednjih trka.

- Zaista je bilo dobro, šteta je za slalom u Nemačkoj. Vodila sam nakon prve vožnje, ali se nisam najbolje snašla u drugoj, pa sam završila na trećem mestu, što je na kraju opet ispalo super. Sezona nije bila laka, vozila sam jake trke, uglavnom sve u Evropa i Svetskom kupu. Bilo je jako dobrih vožnji i momenata, ali, s druge strane, moglo je i bolje. Ali ne mogu biti nezadovoljna, očekuje me još nekoliko dobrih trka do samog kraja a nakon odmora puno rada u predolimpijskoj godini - priča Nevena.

Najdraža joj je pobeda iz Meribela u FIS slalomu, a posebno što je dobila na samopouzdanju.

- Ovim uspešnim krajem sezone pokazala sam sebi da mogu jos više. Svakako mi je draga pobeda iz Meribela, u Evropa kupu sam bila konstanta završila sam kao 36. na generalnoj listi u slalomu. Imala sam super vožnje i videla da je potrebno jako malo, a sa druge strane puno toga da bi rezultat bio vrhunski. Rezultat sezone bi sigurno za mene bio ulazak u top 30 na Svetskom kupu u Ofterschwangu, nažalost falilo mi je samo 26 stotinki.

Posebno iznenađuje činjenica da Ignjatovićeva pobeđuje takmičarke iz zemalja koje mnogo više ulažu u skijanje i koje imaju bolje uslove za treniranje i razvoj.

- Istina je da je situacija poslednjih godina vrlo teška u našem savezu, ali srećna sam da imam takve ljude oko sebe koji su spremni sve da urade da bi se moj program normalno odvijao. Veoma sam zahvalna svojim skijaškim i kondicionim trenerima na strpljenju. Trudim se da im to pokažem rezultatima.

Iako se čini da do Zimskih olimpijskih igara ima još dosta vremena, plan priprema mora da bude utvrđen na vreme i, što je najvažnije, potrebno je obezbediti uslove.

- Očekujem da ću trenirati dobro ove sezone i da ću biti fokusirana samo na svoj napredak, kako u fizičkom, tako i u psihičkom smislu. Sto se tiče rezultata, ne bih nista da prognoziram, samo želim da skijam onako kako mogu i kako znam - zaključila je srpska skijašica.

Srpska zastava zavijorila se nekoliko puta u Hrvatskoj, Sloveniji, Francuskoj...Nevena kaže da se trudi da predstavlja svoju zemlju na najbolji način i da se divi Novaku Đokoviću, koji to perfektno radi.

- Volim Srbiju, mnogo i ponosna sam kada se popnem na bilo koje postolje. Iako nemamo uslove kao neke druge zemlje, to moj uspeh čini jos većim. Volela bih jednog dana da budem Novak Đoković na skijama jer smatram da je on Srbiju predstavio baš onakvu kakva jeste.

Izvor: Kurir International

 

Pošalji prijatelju

Komentari (1)

ostavi komentar
04

apr

2013

14:56  |   anonymous [neregistrovani]

Idemo dalje Nensi...Samo napred i samo hrabro, nema odustajanja! Svi verujemo u tebe, tvoje skijanje i tvoj uspeh :-) <3

Preporuka

Ostavi komentar