Naslovna    Blog    Skijališta    Rekordna poseta tokom Ski Openinga na Kopaoniku
09

dec

2013

Skijanje.com

Rekordna poseta tokom Ski Openinga na Kopaoniku

Već četvrtu godinu za redom, velikim "Ski Openingom" zvanično otvorena skijaška sezona na Kopaoniku.

Skijališta Srbije i MK Mountain Resort, i ove godine su organizovali Ski Opening, manifestaciju kojom je, sada već tradicionalno, započela zimska sezona 2013/14.

Od četvrtka 05.12. do nedelje 08.12.2013. mnogobrojni posetioci Kopaonika imali su prilike da uživaju kako u skijanju tako i u ostalim pratećim događajima koji su obeležili otvaranje sezone.

Svi oni koji su proteklog vikenda bili na najvećem srpskom skijalištu, mogli su da skijaju na šest staza koje su opsluživale žičare Pančićev vrh, Krst, Karaman greben, Mali karaman i Malo jezero. Iste staze i instalacije nastavljaju da rade i dalje a uskoro se očekuje puštanje novih staza i žičara u rad, pre svega Duboke i Gobelje. Trenutna visina utabanog snega na stazama je do 40 centimetara.

Prema podacima iz Skijališta Srbije, ukupno je skijalo čak 15 hiljada skijaša. Tako je za vreme ove manifestacije zabeleženo 115.000 prolaza na žičarama, uz ostvarenih 45.000 skijaških dana.

Svi gosti MK Mountain Resorta imali su gratis ski pass a ostalim posetiocima planine, Skijališta Srbije su izašla u susret snizivši cene ski passa za čak 70%.

Evo i kraćeg pregleda događaja koji su obeležili ovogodišnji Ski Opening:

Četvrtak

Većina gostiju na Kopaonik je pristigla u četvrtak posle podne pa su se svi „naoštrili“ za dobar večernji provod. A isti je započeo izuzetno posećenim koncertom Lexington benda u sportskoj sali Grand Hotela. Oni koji su ljubitelji nešto drugačije vrste muzike, imali su priliku da zabavu pronađu u Pub-u u krugu Konaka i drugim lokalima.

Petak

U petak su se na konferenciji za novinare obratili generalni direktor Skijališta Srbije Dejan Ljevnaić, direktor MK Mountain Resorta Nikola Avram i najbolja srpska skijašica Nevena Ignjatović.

Ljevnaić je poručio da bi bez izgrađenog sistema za veštačko osnežavanje bilo praktično nemoguće otvoriti sezonu ovako rano te da se tek sada pokazuje opravdanost jedne takve investicije.

Nikola Avram je rekao da su izuzetno zadovoljni sa bukingom ove sezone kao i da se primećuje značajan porast gostiju, pre svega iz Rusije i Rumunije, a u narednim sezonama očekuju dodatan priliv turista iz pomenutih zemalja kao i iz regiona.

Nevena je iznela svoj plan trka do kraja sezone i dodala da iskreno veruje da ove sezone konačno može stići do toliko očekivane druge vožnje u nekoj od trka Svetskog kupa.

Nakon toga, na stazi Malo jezero je prvim spustom Nevene Ignjatović i zvanično proglašeno otvaranje sezone 2013/14. Specijalni gost bio je i Frank Wörndl, bivši nemački alpski skijaš i osvajač slalomske medalje sa Olimpijskih igara u Calgariju. U trci revijalnog karaktera, u direktnom okršaju, Nevena je bila brža od Franka koji nakon prolaska u cilj nije bio ni malo ravnodušan zbog poraza.

Uveče je pod svetlom reflektora na Malom jezeru održan Ski & Party slalom by Jeep 2013, paralel slalom event, koji je okupio dosta zainteresovanih i vidno motivisanih takmičara, koji su se nadmetali za vredne nagrade.

Brojna publika navijala je uprkos hladnoći i snegu koji je padao, a takmičari sa najboljim vremenom, Vojo Đorđević, Luka Kovačević, Ilija Nikolić i Srđan Golubović, dobili su poklone od Jeep-a, MK Mountain Resorta, JP Skijališta Srbije, Rapsody Travela, Go2Travellinga i Velvet sporta. U pitanju su novogodišnji aranžamani u Amsterdamu i Pragu, vikend na Kopaoniku, vikend vožnja Jeep-a, skije, sportska oprema, ski pass za Kopaonik i druge vredne nagrade.

U petak uveče je održan veliki TDI party u sportskoj sali Grand Hotela a publiku su zabavljali poznati voditelji i DJ-evi ove popularne radio stanice u Srbiji i regionu.

Subota

Za dobru zabavu tokom dana bili su zaduženi Rapsody Travel & Go2Travelling koji su organizovali „Igre bez granica“ na snegu.

Nakon toga je održana modna revija Snow Fashion Show. Na platou ispred restorana Garden, u okviru Grand Hotel & Spa, predstavljeni su brendovi Bogner, Legend i Intersport.

Dan je završen koncertom Bla Bla benda u sportskoj sali Grand Hotela.

Nedelja

Poslednji dan je bio rezervisan isključivo za skijanje i bordanje, Mali karaman je bio najbolji za vožnju a svi pravi skijaši i borderi ostali su do „poslednje žice“.

I na kraju, ovaj „Ski Opening“ je premašio sva očekivanja, kako organizatora tako i posetilaca, pa možemo da zaključimo da je zimska sezona na Kopaoniku počela na pravi način. Kompletnu galeriju sa ovog događaja možete pogledati ispod.

 

Pošalji prijatelju
Kopaonik, Ski Opening 2013

Nema komentara.

Ostavi komentar