Naslovna    Planinsko Trčanje    Nebesko (noćno) trčanje na Avali
03

feb

2020

Ivan Tamburić

Nebesko (noćno) trčanje na Avali

Prva skyrunning trka u 2020. godini održana je na jedinoj planini Beograda.

Uspešno je startovala šesta sezona nebeskog trčanja u Srbiji. Subota veče, 1. februar Avalski toranj i ekipa Skajraning Srbije spremno je dočekala blizu 400 planinskih trkača iz 10 zemalja. Staza je imala 10,5km dužine sa 550m uspona. Po rečima trkača, sjajan i atraktivan način da se otvori nova sezona. Prava noćna avantura sa čeonim lampama.

Najbrži u muškoj konkurenciji je bio Đuro Borbelj iz atletskog kluba Apatin koji je ovu stazu pretrčao za neverovatnih 47 minuta i 8 sekundi. Na taj način je pomerio rekord staze za 6 minuta i 28 sekundi. Drugo mesto je zauzeo Aleksandar Vukmirović iz ARK Fruške gore sa vremenom 53 minuta i 8 sekundi, što je za 28 sekundi bolje od starog rekorda. Dok je treće mesto zauzeo prošlogodišnji pobednik iz OAK Beograd Dragomir Ristanović sa vremenom 54 minuta i 44 sekunde.

Kod žena titulu kao i prošle godine odnosi Ivana Živković iz kluba AOK Beograd sa vremenom 62 minuta i 52 sekunde. Za 12 sekundi je pomerila (lični) rekord staze. Drugo mesto kod dama je osvojila Tatjana Jovanović iz BRC Trail ekipe sa vremenom od 64 minuta i 44 sekunde, dok je trećeplasirana Staša Đorđević iz Beograda stazu prešla za 65 minuta i 58 sekundi.

Trka na Avali se boduje za nacionalnu skajraning Ligu - http://www.skyrunning-serbia.com/rezultati/.

Sledeća trka je na Staroj planini, više o detaljima na www.ultrakleka.com i http://www.skyrunning-serbia.com/.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar