Naslovna    Snowboard    Blog    Jake Burton predstavio prvi lični model snowboarda
19

nov

2012

Žarko Kovačević

Jake Burton predstavio prvi lični model snowboarda

Pionir snowboardinga i osnivač i vlasnik najpoznatije svetske snowboard kompanije Burton, posle 35 godina u ovom sportu i poslu je predstavio svoj prvi lični snowboard.

Kako je Jake Burton odolevao iskušenjima sve ove godine ne znamo, ali je konačno svoje iskustvo, ljubav i inspiraciju pretočio u dizajn daske sa ličnim potpisom. Snowboard pod nazivom Stone Hut je ručno napravljen u novom Burtonovom postrojenju za prototipe. Novo postrojenje nosi ime Craig Kellya u znak sećanja na čuvenog snowboardera i jednog od pionira freeridea koji je 2003. godine poginuo u lavini.  Daska je napravljena samo u 100 primeraka i biće dostupna u odabranim radnjama širom sveta. U Americi će se u prodaji naći svega 30 komada.

- Iako je deo mene bio u toliko naših dasaka u prethodnih 35 godina ovo je prva daska sa potpisom koju sam ja napravio - kaže Jake. - Kada mi je snowboard tim predložio da napravim dasku sa potpisom, pristao sam i predložio im da napravimo veoma ograničenu količinu koju bi mogli da proizvedemo u Vermontu u Craigovom postrojenju. Do sada smo tamo pravili samo prototipe ili daske za vozače u timu. Zato je Stone Hut poseban iz više razloga, a naročito što mislim da bi Craig bio oduševljen činjenicom da je daska napravljena baš u njegovom postrojenju – znam da ja jesam.

Jake je proveo veliki deo leta stvarajući dasku, čekajući trenutak kada će napraviti dasku koja će biti idealna za “powder day in the park”, drugim rečima dasku koja će svojom svestranošću moći da zadovolji ljubitelje različitih stilova i terena za vožnju. Oblik daske je twin-tip freestyle, ali je vrh napravljen za dubok sneg dok je rep freestyle. Daska je dostupna u dve dužine, 150 i 155cm, a navodno može se voziti 5 cm kraća od standardnih veličina zahvaljujući Burtonovoj nug tehnologiji.

Rep daske krasi i dizajn koji je preuzet sa jedanaestog studijskog albuma (Valleys of Neptune) Jimmy Hendrixa. Svaku dasku je potpisao Jake Burton lično. Daska dolazi u lepom paketu u kome se još nalazi torba za laptop koja je takođe u bojama albuma Jimmy Hendrixa, zatim posebni uložsci za snowboard vezove, kao i marker kojim se obeležava položaj vezova u slučaju da vozač često menja isti. U paketu su još i alat za podešavanje vezova, strugač u obliku kreditne kartice, nalepnice za dasku i kod uz pomoć koga možete skinuti nekoliko pesama Jimmy Hendrixa koje je lično izabrao Jake Burton.

Cena daske nije definisana, a neki šopovi su pozvali svoje kupce da se jave i daju svoje ponude za ovu retku i posebnu dasku. Nama najbliže prodavnice u kojima se može naći Stone Hut je lanac Blue Tomato u Austriji.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar