Naslovna    Snowboard    Vesti    Održano prvenstvo Srbije u freestyle skijanju i snowboardu
12

mar

2014

Održano prvenstvo Srbije u freestyle skijanju i snowboardu

Na Kopaoniku je od 07. do 09. marta 2014. održano državno Prvenstvo Srbije u freestyle skijanju i snowboardu.

Ideja organizatora ovog takmičenja je bila da okupi što više ljubitelja zimskih sportova, prvenstveno radi druženja I zabave ali I zbog popularizacije zimskih sportova u Srbiji. Elementi u snow parku su bili prilagodjeni svim uzrastima I nivoima znanja učesnika, što je doprinelo velikom broju takmičara.

Preko 60 takmičara učestvovalo je u svim kategorijama. Prvog dana održano je freestyle ski takmičenje u muškoj i ženskoj kategoriji, medjutim pored takmičara svi su imali priliku da se provozaju i dobro zabave. Ocenjivani su samo takmičari skijaši i prvo mesto je osvojio Filip Kostić. Odmah za njim na drugom mestu se našao Stefan Milesević, dok je treće mesto osvojio Miloš Tanasijević.

Drugi dan je bio posvećen deci. Tridesetak klinaca je imalo priliku da se oproba na novim elementima u snow parku. Uz prisustvo odraslih, koji su savetovali omladince kako da lakše savladaju elemente tj kako lakse da nauče neki trik, najmladji takmičari su zasenili publiku i odlično se pokazali. Napredak budućih ozbiljnih bordera i skijaša je bio evidentan, što je i bio cilj ovog okupljanja.

Rezultati:

“Cicibani”

1. mesto: Izi Jokanović, ABC
2. mesto: Filip Bojković, Bibis
3. mesto: Eli Jokanović, ABC

Deca

1. mesto: Matija Milenković, ABC
2. Mesto: Damnjan Despotovaki, ABC
3. Mesto: Luka Pesić, Kiteloop

Devojčice

1. mesto: Angelina Milutinović, Kiteloop
2. mesto: Nadja Nerandzić, Sk Raška
3. mesto: Una Stajić, ABC

Juniori

1. mesto: Janko Kolarević, ABC
2. mesto: Momčilo Dimitrijeviić, ABC
3. mesto: Ivan Nikoliić, ABC

Juniorke

1. mesto: Jelena Ignjatov, Bibis
2. mesto: Mila Colić, Bibis

Seniorke

1. mesto: Iva Kristić, ABC
2. mesto: Nina Vujinić, ABC

Dosta novonapadalog snega obradovalo je sve bordere I skijaše, ali je zato donelo i puno obaveza organizatorima takmičenja, koji su imali pune ruke posla oko svakodnevnog sredjivanja Snowboard parka.

Trećeg I poslednjeg dana takmičenja se pojavilo sunce. U predivnom danu za vožnju i idealnim uslovima za takmičenje, učestvovali su borderi seniori. Poslednja dva kruga, Snowboard parkom su se svi provozali zajedno i svi ostali učesnici, ali ocenjivani su samo borderi seniori. Publika je bila u prilici da vidi odlične trikove, momci su bili zaista sjajni, a pobedili su:

1. mesto: Filip Filipović
2. mesto: Darko Kastratovicć 
3. mesto: Nedeljko Jokanović

Zahvaljujući mnogobrojnim prijateljima i organizatorima JP Skijališta Srbije, Ski savez Srbije, Snowboard klub ABC (Aggressive Brothers Crew) iz Kragujevca, Burn, Exit, Jaram, Organic, Ozzy, Salaš 137, Pub I Vinarija, Prvenstvo Srbije u freestyle skijanju i snowboardu je prošlo odlično sa mnogo fenomenalnih trikova, novih talenata, budućih i trenutnih profesionalaca u bord - u i skijanju.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar