Naslovna    Snowboard    Vesti    Zvezda u usponu na nebu iznad Pekinga
09

dec

2012

Zvezda u usponu na nebu iznad Pekinga

Završen Oakley Shaun White Air & Style Beijing 2012.

Treće po redu azijsko izdanje čuvenog Air & Style završeno je u subotu u Pekingu. Sjajna predstava najboljih svetskih freestyle vozača koji su se okupili na čuvenom olimpjiskom stadionu Ptičije gnezdo oduševila je više od 15.000 posetilaca. Ukupno njih 24 se u nokaut fazi borilo za titulu i čuveni Air&Style prsten slave.

Azijska verzija ovog čuvenog takmičenja pod nazivom Oakley Shaun White Air & Style Beijing 2012 dobila je novog šampiona. Prvi put u istoriji ovog takmičenja najbolji je bio takmičar iz Azije. Mladi Japanac Yuki Kadono, koji ima samo 16 godina, pobedio je u finalnoj vožnji i tako postao najmlađi takmičar koji je ikad osvojio neko od Air & Style takmičenja. Pre njega taj rekord je držao Shaun White koji je 2003. godine sa 17 godina osvojio ovo takmičenje u Seefeldu. Drugo mesto osvojio je fenomenalni Finac Peetu Piiroinen, a treći je bio Norvežanin Stale Sandbech.     

- Veoma sam srećan zbog današnje pobede. Velika je čast biti prvi Azijat koji je osvojio Air & Style i prvi takmičar koji je osvojio Air & Style sa trikom Triple Cork. Ovaj trik sam jednom uspeo da izvedem pre ovoga i uvek sam se plašio pre izvođenja ovako teškog trika, tako da mi uspešno sletanje danas još više znači – izjavio je Yuki Kadono.

Shaun White, čije ime ovaj turnir nosi od samog početka, svake godine je pratio ovaj turnir i bio deo njega kroz promotivne aktivnosti i podsticanje mladih vozača. Juče je bio uz takmičare i evo šta je rekao:

- Večerašnje takmičenje je bilo sjajno, prosto sam oduševljen kako su Kinezi  prihvatili i podržali snowboarding. Veoma je inspirativno. Yuki Kadono je razvalio večeras i definitivno zaslužuje pobedu, čestitam svim vozačima na pomoći i podršci  Oakley Air & Style takmičenju u Kini.”

Sledeće takmičenje iz Air & Style serijala će se održati u Innsbrucku i ujedno će biti deo velikog jubileja kojim se obeležava 20 godina ovog takmičenja.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar