Naslovna    Snowboard    Vesti    Premijera FIS Snowboard Svetskog kupa
11

nov

2012

Premijera FIS Snowboard Svetskog kupa

Prvi put u istoriji Svetskog kupa ljubitelji snowboarda u Belgiji imali su priliku da uživaju u zvaničnom snowboard takmičenju pod okriljem FIS-a.

Čuvena belgijska luka Antverpen je u svom duhu dočekala najbolje svetske vozače u disciplini Big Air. Specijalna rampa koja je napravljena za ovu prilku savršeno se uklopila u ambijent luke.

Osim domaćina, još jedna novost ove godine je i format takmičenja. Prvi put je sistem takmičenja bio takav da su u kvalifikacijama dva najbollja vozača iz tri grupe direktno išla u finale, a ostali plasirani od 3. do 6. mesta po grupama išli u polufinale i posle toga uz borbu u finale. U finalu svaki takmičar ima pravo na tri skoka od kojih se dva najbolja sabiraju. Ono što je posebno zanimljivo jeste da trikovi moraju da budu različiti kako bi se ti skokovi sabirali.  

Najbolji na otvaranju FIS Snowboard sezone bio je domaći takmičar Seppe Smits. Dvadesetdvogodišnji vozač iz Belgije je ostvario svoju prvu pobedu u Svetskom kupu i to baš kod kuće. Drugo mesto osvojio je Clemens Schattschneider iz Austrije, dok je treći bio Švajcarac Patrick Burgner.

Pored zvaničnog takmičenja u revijalnom delu su se nadmetali vozači iz Holadnije protiv vozača iz Belgije. Fenomenalnoj atmosferi u Antverpenu nije odolelo preko 10.000 posetilaca. Svetski kup se nastavlja početkom decembra kada se u Austriji vozi prvi snowboard kros ove sezone.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar