Naslovna    Snowboard    Vesti    Ayumu Hirano, klinac s druge planete
26

avg

2013

Ayumu Hirano, klinac s druge planete

Mladi 14-godišnji Japanac trijumfovao u halfpipeu u Svetskom kupu i tako postao najmlađi pobednik FIS takmičenja ikada.

Supertalentovani 14-godišnji Japanac Ayumu Hirano obeležio je otvaranje snoubord Svetskog kupa u skijalištu Cardona na Novom Zelandu. Verovatno najveći svetski halpipe talenat Hirano stigao je do svoje prve pobede u Svetskom kupu i to sa 92.25 bodova. Iza njega su ostali njegov sunarodnik Taku Hiraoka (91.75) i Švajcarac Christian Haller, koji je sakupio 82.50 bodova.

Interesantno je i da se mladi Japanac do sada nije takmičio u Svetskom kupu što ovom rezultatu daje još jednu dimenziju - postao je namlađi pobednik u jednom FIS takmičenju ikada!   

Odlučio se za sledeću kombinaciju skokova: backside tail, frontside 1080 tail, cab 1080 mute, frontside 1080 double cork truckdriver i cab 720 indy.

- Moj cilj je bio da se popnem na podijum, a to što sam stigao do najviše stepenice me čini jako srećnim. Ovo je moje prvo takmičenje u Svetskom kupu i to je samo početak. Ispred sebe imam zadatak da se dobrim rezultatima probijem u japanski snoubord tim - rekao je neverovatni Hirano.

Ruku na srce, japanskom tinejdžeru pomogla je i činjenica da Shaun White, najveća zvezda svetskog snoubordinga, nije mogao da se takmiči zbog povrede zgloba. Videćemo kako će izgledati okršaj njih dvojice.

Pogledajte kako je Hirano osvojio srebrnu medalju na X-Games u Aspenu u superpipeu februara ove godine:


 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar