Naslovna    Snowboard    Vesti    Foto finiš u Svetskom kupu u snoubord krosu
16

dec

2012

Foto finiš u Svetskom kupu u snoubord krosu

Drugi snoubord kros FIS Svetski kup održan je 14. i 15. decembra u američkom skijalištu Telluride.

Veoma uzbudljiv snoubord vikend na američkom kontinentu. Nekim čudom su se ovog vikenda preklopili čuveni Dew Tour koji se završava danas, i drugi snoubord kros u okviru FIS Svetskog kupa koji je juče završen.

Poslednjih par godina nije bilo tako uzbudljivo kao na poslednjem snoubord krosu koji se vozio u Tellurideu. Prvog dana vožene su pojedinačne trke u obe kategorije. Kod dama je najbolja bila šampionka Svetskog kupa od prošle godine i pobednica prošlonedeljne trke u Austriji, Dominique Maltais iz Kanade. Drugo mesto osvojila je njena zemljakinja Maelle Ricker, dok je treća bila odlična Bugarka Alexandra Jekova. Za pravi triler pobrinuli su se momci. U neverovatnom foto finišu najbolji je bio Amerikanac Seth Wescott koji je za dlaku bio bolji od prošlogodišnjeg šampiona Alex Pullina iz Australije. Sudije su morale da pregledaju snimak trke i da na taj način ustanove ko je pobednik. Treće mesto osvojio je Christopher Robanske iz Kanade.

Drugi dan takmičenja bio je rezervisan za timske trke koje su nam donele nova uzbuđenja. Kod dama su dominirale Kanađanke iz prvog tima. One su bile bolje od devojaka iz švajcarskog tima broj jedan koji je zauzeo drugo mesto. Treće su bile Itaijanke. Kod momaka najbolji je bio domaći prvi tim. Drugi su bili Italijani, dok je treće mesto osvoji drugi austrijski tim. Ono što je posebno zanimljivo je da su i u ženskoj i u muškoj kategoriji u timskim pobedama učestvovali pobednici u pojedinačnim trkama, Dominique Maltais iz Kanade i Amerikanac Seth Wescott.

FIS Svetski kup se nastavlja u Italji u skijalištu Carezza, gde se vozi prvi paralel slalom ove sezone.  Nadamo se da će neko od naših takmičara debitovati ove sezone u Italiji.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar