Naslovna    Snowboard    Vesti    Neki novi Shaun White
31

jan

2013

Neki novi Shaun White

Najveća svetska zvezda snoubordinga osvojio je zlato u superpipeu na X-Games, a novim imidžom iznenadio sve.

Shaun White je na nedavno održanim X-Games u Asepenu samo potvrdio da mu u superpipeu nema premca, ali možda već sledeće godine mora da se čuva od jednog 14-godišnjeg Japanca.

White je stigao do svoje šeste uzastopne titule u superpipeu, ali je šou „ukrao“ Ayumu Hirano, koji je sa 14 godina postao najmlađi sportista koji je osvojio medalju na X-Games. Hirano je iskoristio grip Iurija Podladtchikova, koji zbog toga nije mogao da se takmiči, i osvojio srebro. Finac Markus Main je uzeo bronzu. White je priznao da je pred mladim Japancem izuzetna karijera.

Prošle godine Amerikanac je u finalnoj vožnji bio perfektan osvojivši 100 bodova, sada je pokušao sa skoro identičnom kombinacijom trikova. Kako kaže, uradio ih je još čistije, ali je dobio „samo“ 98.

Međutim, najveće zvezda svetskog snoubordinga nije se baš proslavio u slopestyleu, koji će biti olimpijska disciplina već u Sočiju. Shaun je zauzeo peto mesto i uopšte nije bio zadovoljan plasmanom. S pravom, pošto u karijeri ima čak pet zlatnih medalja u slopestyleu.

- Bez obzira na slab rezultat, izuzetno sam motivisan za takmičenja na Olimpijskim igrama – rekao je ovaj 25-godiišnjak, koji je osvojio dva olimpijska zlata, ali u halfpipeu.

Izuzetnu pažnju privukao je i novi Whiteov takmičarski outfit – potpuno drugačiji od svega do sada viđenog. Shaun ne samo da je iznenadio svojom novom skraćenom frizurom, već i odećom koja nije bila tipična snoubordere. Imao je uske crne pantalone i jaknu sa zlatnim metalnim ukrasima. Više je ličio na rok zvezdu.

- Ja sam osmislio dizajn. Radi se o Burton White kolekciji za muškarce i žene. Zapravo, tako je sve i počelo. Nismo znali koga da uzmemo za snimanje reklame za žensku kolekciju. Na kraju smo došli na ideju da ja obučem ženske pantalone i jaknu i da se pretvaram da sam žensko. I kada sam to stavio na sebe, nekako mi se svidelo. Izgledalo mi je kao da nosim džins i kožnu jaknu. Osećao sam se super jer se u stvari tako oblačim kada nisam na planini. Onda sam odlučio da slično izgleda i muška kolekcija – objasnio je Shaun White.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar