Naslovna    Snowboard    Vesti    Završen drugi Snowboard Extreme Session na Vučju
04

mar

2013

Završen drugi Snowboard Extreme Session na Vučju

U nedelju je na Vučju zatvoren drugi međunarodni festival snowboarda i hip hopa "Snowboard Extreme Session".

U prisustvu više od 3.000 posetilaca, u nedelju su održana finala u nekoliko disciplina, "helio-snow freeride" kao i koncert "Who See" klape.

U najatraktivnijoj disciplini, big air-u, borderi su se nadmetali na tri skakonice. Najvećoj, sa 16 metara rastojanja od kikera do zaustavne padine, srednjoj, sa nešto manjim rastojanjem, i dečijoj, na kojoj su se oprobali i amateri.

Pobedio je Miljan Bošković iz Beograda, drugi je bio Filip Filipović iz Kragujevca, a treći Faris Biogradlić iz Sarajeva. Njima su pripale novčane nagrade u iznosu od 400, 250 i 150 evra.

Kod mlađih, u cross-u, prvi je bio Janko Kolarević iz Kragujevca, drugi je bio njegov sugrađanin Matija Milenković dok je treći bio Todor Jović iz Novog Sada. Njima su pripale robne nagrade Inter Sporta, ukupne vrednosti 300 evra. U big air-u za decu redosled prve trojice je bio isti.

U ženskoj konkurenciji, u snowboard cross-u pobedila je Senka Bajić iz Novog Sada, druga je bila Jelena Jovičić iz Beograda a treća Beba Dobrković iz Novog Sada. Njima su takođe pripale robne nagrade Inter Sporta od ukupno 300 evra. Specijalnu nagradu, sezonski ski pass na Vučju, dobila je 13-godišnja Nikšićanka Ksenija Gradić, koja je bile 4. u cross-u, a ujedno je bila i jedina dama koja je skakala big air.

U petak su u disciplini snowboard cross medalje podelili rajderi sa Bjelašnice, Kopaonika i Durmitora. Trijumfovao je Faris Biogradilić iz Sarajeva, drugi je bio Miljan Bošković iz Kragujevca a treći Radule Vujičić sa Žabljaka. Za stazu je bio zadužen Nebojša Golubović Golub. Glavni sudija i snimatelj trke bio je Aleksandar Svorcan Brka.

Upravo zahvlajujući snimcima uklonjene su sve dileme i rešene primedbe takmičara. Snowboard cross je inače disciplina u kojoj je dozvoljeno blago guranje, ali do određene granice jer se vozi veoma brzo. Na žalost zabeleženo je i nekoliko padova ali srećom nije bilo teže povređenih.

U večernjim satima održan je snowboard party. Uz hip hop i letove pod reflektorima, nastupila je i umetnica Beba Dobrković.

Ukupni pobednik, kao najbolje plasirani u obe discipline te osvajač titule "Plava Vučica" je Miljan Bošković koji je osvojio statuu vučice, vikend u Herceg Novom za dve osobe u hotelu "Light House" kao i frižider i šest boca brenda "Jeger".

Posebna atrakcija od strane organizatora, uz pomoć Radio difuznog centra i Helikopterske jedinice MUP-a, priređena je u nedelju od 14 do 15 sati. Dok je na bini "pržila" Who See klapa, helikopter je na vrh susednog Dažnike izvezao dvadeset bordera i tri freestyle skijaša, koji su odvezli niz pustu stranu, pa kroz šumu, da bi na kraju jedan po jedan skočili big air.

Drugi "Snowboard Extreme Session" na Vučju je protekao izuzetno uspešno a organizatori naredne godine očekuju još više posetilaca i takmičara. Fotografije sa ovog događaja možete pogledati u galeriji ispod zahvaljujući sajtu organizatora takmičenja, Vucje.me

 

Pošalji prijatelju
2. Snowboard Extreme Session - Vučje

Komentari (1)

ostavi komentar
14

mar

2013

22:12  |   anonymous [neregistrovani]

Mogle su vam ove fotose bit malo bolje. Pardon

Preporuka

Ostavi komentar