Naslovna    Vesti    Ostalo    Zaz pevala na Mont Blancu
12

okt

2012

Zaz pevala na Mont Blancu

Povodom obeležavanja 150 godina postojanja sportske marke Mammut, francuska pevačica Zaz je održala kratak koncert na najvišem vrhu Evrope.

Čuvena švajcarska sportska marka Mammut, poznata posebno po kvalitetnoj teničkoj opremi za planinaranje, skijanje i ostale aktivne sportove nedavno je obeležila 150 godina postojanja. U okviru proslave jubileja, kompanija je organizovala niz pratećih događaja među kojima i koncert mlade francuske pevačice Zaz na najvišem vrhu Evrope, Mont Blancu.

Zaz, koja je karijeru počela pevajući na ulici, otpevala je svoj najveći hit „Je veux“ na visini od 4,810 m, praćena svojim bendom. Osetljivi drveni instrumenti, gitara i kontrabas, preživeli su zahtevan uspon neoštećeni.

Troje muzičara su se do vrha popeli peške, bez pomoći helihoptera. Krenuli su iz Chamonixa 29. septembra, u pratnji nekoliko iskusnih planinskih vodiča. Proveli su noć na visini od 3,167 metara u planinarskom domu Tête Rousse. Sledećeg dana su se popeli do planinarskog doma Goûter na 3,817 metara. Muzičari su zatim tokom noći krenuli na finalni uspon i nakon osam sati, 1. oktobra u 10 časova stigli su na Mont Blanc. Uspon je bio tehnički zahtevani i sproveden je u veoma izazovnim uslovima. Iz bezbednosnih razloga ruta preko Aiguille du Midi nije dolazila u obzir, tako da je ekspedicija koristila normalnu rutu.

Pevačica se pet meseci pripremala za uspon na krov Evrope. Redovni aerobni trening i odricanje od cigareta i alkohola su se isplatili, pa je Zaz na kraju nagrađena jedinistvenim iskustvom u svojoj dosadašnjoj karijeri.

Pored ovog koncerta, Mammut sprovodi i druge zanimljive akcije u okviru svog Peak projekta kojim obeležava 150 godina od osnivanja. Tako će kompanija zajedno sa svojim klijentima organizovati uspone na 150 vrhova širom sveta, uključujući i pet od sedam najviših vrhova na svakom kontinentu.

Pogledajte video:

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar