Naslovna    Vesti    Ostalo    Saradnja Warrena Millera i Ala Gorea
25

okt

2012

Saradnja Warrena Millera i Ala Gorea

U zajedničkoj kampanji „I Am Pro Snow“ biće bačen akcenat na sve pogubnije klimatske promene na planeti.

Filmska kompanija legendarnog Warrena Millera i poznati demokrata i bivši potpredsednik SAD Al Gore, koji je osnivač Alijanse za čuvanje klime, objavili su da će usko sarađivati u oblasti zimskih sportova. Njihova nova kampanja „I Am Pro Snow“ distribuiraće poruku Gorovog „Projekta klimatske realnosti“  kroz veliku bazu fanova Warrena Millera. Kampanja počinje danas u Salt Lake Cityju u državi Juta sa premijerom Millerovog 63. filma „Flow State“.

- Za kompaniju Warren Miller Entertainment njeni fanovi puni entuzijazma i te kako očekuju sjajnu zimsku sezonu, ali razumeju da je uticaj klimatskih promena kritičan. Takođe, za projekat Ala Gorea ovo je veoma dobra prilika da se dopre do ključnih netradicionalnih aktera u uzbudljivom i privlačnom novom formatu – kaže portparol kompanije.

„Flow State“, dugometražni pogled na vrhunsko skijanje i snoubording u Čileu, Norveškoj, Švajcarskoj, Severnoj Americi i na Arktikupočinje turneju koja će obuhvatiti 90 gradova. Paralelno će kampanja podsticati razgovore o klimatskim promenama. „I Am Pro Snow“ ima zadatak da mobiliše ljubitelje zimskih sportova i enuzijaste širom sveta kako bi se što više bacio akcenat na tu temu.

- Iza globalnog naučnog koncenzusa o klimatskoj krizi, sada možemo da pogledamo u naše dvorište i pogledamo šta je čovek uradio da do toga dođe. Svako ko provodi vreme na skijalištu i u prirodi može da primeti koliko se klima i ekologija promenila, i koliko je to uticalo na uslove u kojima mi i naše porodice želimo da uživamo. Klimatska promena je stvarnost i ona je danas ovde – dodao je Al Gore.

On će pre jedne od projekcija filma „Flow State“ održati i predavanje, a mesto i datum biće naknadno određeni.

 

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar