Naslovna    Vesti    Ostalo    Vanessa Mae: Želim da skijam na OI u Sochiju
10

jan

2013

Vanessa Mae: Želim da skijam na OI u Sochiju

Britanska violinistkinja i pop zvezda muzičku karijeru podredila skijanju.

Britanska pop zvezda, sjajna violinistkinja Vanessa Mae, želi da nastupi na predstojećim Olimpijskim igrama u Sochiju. Vanessa je već počela da se priprema kako bi kao skijašica ispunila olimpijsku normu. Ona od 2009. godine ima prebivalište u poznatom ski centru Zermatt u Švajcarskoj, gde provodi sve više vremena.

- U mom životu postoje dve velike ljubavi. Muzika je moja životna strast, a skijanje hobi. Počela sam da skijam otprilike u isto vreme kada sam krenula da učim klavir. Imala sam pet godina. Srećna sam što sam veoma rano počela muzičku karijeru, tako da sada mogu da napravim pauzu kako bih se posvetila skijanju. Iskreno, moja karijera je počela da me melje, ja to radim već 20 godina i više ne uživam kao pre – objasnila je Vanessa.

Tvrdi da je prilično realna i da zna da ne može tako lako da ispuni cilj, ali će u narednih pet meseci dati sve od sebe.

- Da bih stigla do Olimpijskih igara trebalo bi da se kvalifikujem na Svetsko prvenstvo, a standardi su visoki. Znam da ne mogu da budem dobra kao vrhunske skijašice iz Svetskog kupa, ali prihvatam izazov. Ja sam Britanka, međutim, jasno mi je da ne postoje šanse da skijam za moju zemlju. Moj biološki otac je tajlanđanin, tako da bih mogla da nastupam za Tajland.

Hubert Immler, predstavnik proizvođača opreme Head, izjavio je da se 34-godišnja zvezda veoma ozbiljna u svojoj nameri i da je već počela ređe da nastupa na koncertima kako bi imala više vremena za treninge. Sada svakog jutra ustaje u zoru i radi sa norveškim trenerom. Najviše joj leže slalom i veleslalom. Ako bude približno skijala kao što svira violinu, Tina Maze i ostale devojke iz Svetskog kupa imaće ozbiljnu konkurenciju.

Dok ne vidimo kako skija, podsetimo se kako svira:

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar