Naslovna    Vesti    Ostalo    Border jurio losa pa kažnjen sa 250 dolara
14

jan

2014

Border jurio losa pa kažnjen sa 250 dolara

Dvojica mladića bordujući naišla na losa koga su jurili, a snimak tog događaja jednog od njih skupo koštao.

Dvojica mladih snoubordera iz Montane Charlie Rush (21) i Hunter Lamoureux (15) imali s jedinstvenu priliku da bordovima jure za losom na jednoj od staza skijališta Whitefish Mountain.

Ipak, postavljenje videa zanimljivog događaja na društvene mreže starijeg Charlija koštalo je 250 dolara. Naime, on je optužen za uznemiravanje životinja i bio je prinuđen da plati novčanu kaznu. Dvojica mladića mislila su da kratkotrajna jurnjava za životinjom neće nikom zasmetati, ali su se prevarili.

- Postoji pravilo o zaštiti divljih životinja, a video koji smo videli spada pod uznemiravanje istih. To je kažnjivo. Pored toga, border je imao sreće jer je mogao biti ozbiljnije povređen. Na kraju snimka se vidi da je los stao i okrenuo se prema njemu. Srećni smo što ga nije napao – kaže Wade Muelhof iz šumskog gazdinstva te oblasti.

Hunter Lamoureux ima svoju verziju nesvakidašnjeg događaja.

- Los se pojavio na sred staze, tamo gde nije trebalo da bude, a mi smo bili tamo gde je trebalo da budemo. Pokušali smo da ga zaobiđemo, ali je on potrčao ispred i jurio je baš po stazi – napisao je on na Fecebooku, a Rush je dodao:

- Volim životinje i nikada ih ne bih povredio. Imao sam priliku da vidim losa izbliza i nisam mogao da zamislim da je tako veliki. Ipak, mislim da nije trebalo da me kazne.

Foto & video: Facebook

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar