Naslovna    Vesti    Takmičenja    Otvorene ZOI u Sochiju
ZOI Sochi 2014
07

feb

2014

Otvorene ZOI u Sochiju

Na svečanoj ceremoniji na stadionu Fisht srpsku delegaciju sa trobojkom u rukama predvodio bijatlonac Milanko Petrović.

Svečanom ceremonijom na stadionu Fisht otvorene su Zimske olimpijske igre u Sochiju. Zvanično, otvorio ih je predsednik Rusije Vladimir Putin, a njihov početak su simbolično označili Irina Rodnina i Vladislav Tretiak, koji su zapalili olimpijski plamen u Olimpijskom parku.

Delegacija Srbije učestvovala je u svečanom defileu na stadionu, a predvodio ih je bijatlonac Milanko Petrović, koji je nosio srpsku zastavu.Svečanosti je prisustvovalo oko 40.000 ljudi, a sve je počelo videom u kojem devojčica Ljubav predstavlja sve što će biti viđeno tokom ceremonije. Potom je izvedena predstava predstavljanja Rusije, a usledio je pozdravni govor predsadnika Vladimira Putina i prvog čoveka Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomasa Bacha.

Posebno impresivan bio je balet “Labudovo jezero”, posle kojeg je Maria Sharapova unela olimpijsku baklju, a nosili su je Nikita Mikhalkov i Valentina Tereshkova, prva žena u svemiru. Ruslan Zakharov je položio zakletvu u ime sportista. Olimpijsku baklju je na stadion unela Maria Sharapova, koja je odrasla u Sochiju, a potom ju je predala Yeleni Isinbayevoj. Irina Rodnina i Vladislav Tretiak upalili su olimpijski plamen u parku u Sochiju i tako označili zvanični početak 22. Zimskih olimpijskih igara.

Foto: Facebook/Sochi 2014, OKS

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar