Naslovna    Vesti    Takmičenja    Hirscher: Još radim na perfektnom zavoju
30

jun

2014

Hirscher: Još radim na perfektnom zavoju

Mislim da nisam dosegao maksimum, svaka trka je novi izazov, kaže sjajni Austrijanac.

Čak i oni kojima Marcel Hirscher nije simpatičan moraju da priznaju da je Austrijanac jedan od najboljih tehničara svih vremena. Način na koji savladava kapije, posebno u slalomu, oduševljava sve ljubitelje skijanja, naravno, najviše njegove navijače.

Marcel ima samo 25 godina, a već je sportska ikona u Austriji i njegova popularnost u toj zemlji je neverovatna. Bez obzira što je u karijeri ostvario mnogo toga, Marcel priznaje da i dalje radi na perfektnom zavoju.   

Iza tebe je još jedna uspešna sezona, kako si proslavio nove trofeje i koliko imaš vremena za odmor pre početka naredne?

- Pa slavlje nije bilo tako spektakularno, odlučio sam da provedem što više vremena sa porodicom, devojkom i prijateljima. Naravno, organizovao sam neke žurke i našao sam vremena da odem na odmor kako bih napunio baterije - rekao je Hirscher.

Često si pominjao da nisi mašina, ali konstantno postižeš vrhunske rezultate. Kako uspevaš da izdržiš ritam Svetskog kupa i oporaviš se između dve trke? 

- Pokušavam da se fokusiram na cilj koji postavim tog dana. Uvek sam u dobroj formi, ali mislim da nisam dosegao maksimum. Još uvek od trke do trke radim na perfektnom zavoju.

Na društvenim mrežama često vidimo tvoje fotografije gde se baviš nekim drugim sportovima. Koja aktivnost ti je omiljena?

- Motkros, kajak, hodanje po žici...uživam u tome. Srećan sam što mogu da kažem da uživam i u skijanju. Profesionalac sam, ali je skijanje takođe moja strast. 

Kada, po tebi, počinje jedna, a završava se druga sezona? Kako idu treninzi do sada i da li postoji nešto na šta ćeš posebno obratiti pažnju ovog leta?

- Za mene nova sezona počinje onog trenutka kad se završi finale Svetskog kupa. Trik dobrog treniranja je pronaći balans između napornog rada i zabave. Prethodnih godina mnogo toga sam naučio i mogu da kažem da sada poznajem moje telo jako dobro. A to kako ću trenirati ovog leta je, naravno, velika tajna, ha, ha...

Ostalo je još nekoliko meseci do početka nove sezone, kakvi su ti planovi za stazu i van nje?

- Iskreno, prioritet je vezan za aktivnosti van staze. Želim da se opustim, da se družim s prijateljima, da idemo na plažu, pravimo roštilj. Dakle, biću jedno vreme u opuštajućem modu. Što se tiče staze, isplanirao sam treninge u Južnoj Americi, a iskoristićemo i uslove koja nam pruža Austrija. 

Osvojio si olimpijsko zlato, svetski si šampion, pobednik Svetskog kupa, a imaš samo 25 godina. Šta bi voleo da dodaš na ovu listu?

- Nisam tip koji pravi liste. Volim da skijam i uživam u tome. Da budem iskren, bilo je prilično teško osvojiti sve te titule. A prošle sezone nisam bio konstatan. 

Prošlo Svetsko prvenstvo održano je u tvojoj zemlji i pritisak na tebe je bio ogroman. Koliko će naredno biti drugačije s obzirom na to da tog pritiska neće biti u tolikoj meri?

- U ovo doba modernih tehnologija nije toliko važno gde se održava prvenstvo. Ali slažem se da će pritisak u SAD biti malo manji, uostalom, uveriću se u to. On je uvek prisutan kada se takmičite i trudim se da me dodatno motiviše. Nadam se da će tako biti u Vailu i Beaver Creeku naredne zime - zaključio je Marcel Hirscher.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar