Naslovna    Vesti    Takmičenja    Ligety: Freeride na Aljasci je zastrašujući
23

maj

2012

Ligety: Freeride na Aljasci je zastrašujući

Trostruki šampion Svetskog kupa u veleslalomu snimao kadrove za novi film Warrena Millera

Ted Ligety se posle završetka sezone u Svetskom kupu okrenuo freerideu i uživao u ekstremnom skijanju više nego ikad. Ted je proveo nekoliko nedelja na Aljasci, gde je snimao kadrove za najnoviji film legendarnog Warrena Millera.

Njegova spuštanja sa visokih litica bila su prilično zastrašujuća o čemu svedoči i snimak pada posle kojeg se žestoko prevrtao i jedva zaustavio. Već u sledećem kadru se vidi rukavica koja briše sneg sa naočara. Trostruki šampion Svetskog kupa u veleslalomu je odlično prošao, malo se ugruvao, ali je nastavio da skija.

- Veoma čudan pad – objašnjava Ligety, a potom opisuje osećaj kada se, za razliku od staza u Svetskom kupu, spušta u nepoznato:

- Definitivno je zastrašujuće i nešto što je izvan uobičajenog skijanja. Ipak, bilo je super, nadam se da će film biti uspešan.

 Nastavak priče s Amerikancem vezan je za Svetski kup, u kome je u njegovoj disciplini dominirao Austrijanac Marcel Hirscher. Međutim, smatra Ted, nove skije bi mogle da donesu mnogo promena.

- Marcel je zabeležio neverovatnu sezonu. Mislim da će mu biti jako teško da je ponovi. Možda je previše rano da bi se prognoziralo, ali smatram da će nove veleslalomske skije praviti problem skijašima koji imaju tehniku popt Hirschera. Jednostavno, nećete više biti u mogućnosti da skijate na kantnama kao pre. Smatram da ove skije više dodgovaraju meni – kaže Ligety, koji je za kraj dodao i ovo:

- Marcelovi fantastični rezultati definitivno me još više motivišu.

 

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar