Naslovna    Vesti    Takmičenja    Lindsey Vonn: Šokirakla sam neke devojke
07

dec

2014

Lindsey Vonn: Šokirakla sam neke devojke

Niko nije očekivao da ću pobediti. Na licima nekih skijašica u ciljnoj ranini videla sam koliko su iznenađene.

Postoji neki poseban odnos između Lindsey Vonn i Lake Louisea. Reputaciju najbolje američke skijašice svih vremena Lindsey je najviše izgradila u ovom kanadskom resortu koji joj je doneo 15 pobeda. Zato i ne čudi što ga mnogi zovu i Lake Lindsey.

Kada je u petak imala zaostatak od skoro jedne sekunde za pobednicom spusta Tinom Maze, svima je bilo drago što se posle dugog oporavka vratila na stazu. Međutim, niko nije mogao da pretpostavi da će 24 sata kasnije slaviti.

- Definitivno sam šokirala neke devojke. Videla sam to na njihovim licima u ciljnoj ravnini. Bio je to perfektan dan, gotovo da nije moglo bolje. Pobediti posle dve operacije kolena, pa još kada ti se na postolju pridruže devojke iz tima, neverovatan je osećaj - rekla je Lindsey Vonn.

Čeverostruka osvajačica velikog globusa ipak je realna. Lekari su joj saopštili da koleno može da izdrži sve napore, ali da još neko vreme treba da nosi specijalni steznik.

- Moje koleno je dobro, uopšte ne razmišljam o njemu. Skijam onako kako sam to radila pre povrede. Analizirala sam prvi spust i videla da nisam bila dovoljno agresivna. Zato sam u subotu pokušavala da što duže ostanem u aerodinamičnom položaju i agresivnije prolazim neke zavoje. Mislim da se isplatilo. Pokušaću da nastavim ovako, ali sigurno da neću praviti čuda u svakoj trci. Ponovo osećam samopouzdanje koje mi je bilo toliko potrebno. Kao tim funkcionišemo sjajno i s uzbuđenjem čekamo naredne izazove - dodala je ona.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar