Naslovna    Vesti    Takmičenja    Val d’Isere, S, SG (ž): Najava trka
19

dec

2014

Val d’Isere, S, SG (ž): Najava trka

Skijašice ovog vikenda u Francuskoj voze brze discipline.

Ženski karavan Svetskog kupa ovog vikenda seli se u francuski Val d’Isere gde su na program spust i superveleslalom. Obe trke voziće se na stazi Oreiller Killy. Start spusta je na 2,547m nadmorske visine dok se cilj nalazi na visini od 1,810m, uz visinsku razliku od 737 metara.

Organizatori su imali puno problema zbog nedostatka snega u ovom delu Alpa što je uzrokovalo otkazivanje muških trka zakazanih za prethodni vikend. U međuvremenu je u Val d’Isereu pao sneg, pa su organizatori imali poteškoće suprotne vrste jer je trebalo skloniti novonapadali sneg sa staze zbog čega je otkazan drugi zvanični trening skijašica.

Na jedinom održanom treningu najbolje vreme ostvarila je Austrijanka Anna Fenninger, druga je bila njena koleginica iz reprezentacije Regina Sterz, dok je treće mesto osvojila Lindsey Vonn. Fenninger i Vonn se ubrajaju u najveće favoritkinje za pobedu, a njima treba dodati i Laru Gut i Tinu Maze. Vonn, Maze i Gut su trijumfovale u tri spusta vožena ove sezone u Svetskom kupu.

U Val d’Isereu je u subotu na programu trka spusta koja počinje u 10:30h. Superveleslalom je zakazan za nedelju, a start trke je takođe u 10:30h. Obe trke će direktno prenositi Eurosport.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar