Naslovna    Vesti    Takmičenja    Madonna di Campiglio, SL (m): Najava trke
22

dec

2014

Madonna di Campiglio, SL (m): Najava trke

Italijansko skijalište biće domaćin spektakluarnog noćnog slaloma za skijaše.

Trke Svetkog kupa obično su na programu vikendom, a slalom za skijaše u Madonni di Campiglio prvo je takmičenje ove sezone koje će biti održano u ponedeljak. Prošle godine Svetski kup se posle sedam godina vratio u poznato italijansko skijalište, a današnja prva vožnja počinje u 17:45, dok je druga na programu u 20:45 časova (direktan prenos na Eurosportu i HRT).

Prošle sezone na legendarnoj stazi Canalone Miramonti briljirao je Marcel Hirscher, koji je bio ubedljiv u odnosu na drugoplasiranog Felixa Neureuthera. Tu trku obeležiio je i Japanac Naoki Yuasa probivši se na postolje kao treći. Mladi Henrik Kristoffersen biće najveća opsanost po Hirschera, koji bi pobedom učvrstio lidersku poziciju u slalomu, ali i prestigao vodećeg u generalnom plasmanu Norvežanina Kjetila Jansruda. Videćemo kakvo će biti izdaje novopečenog tate Ivice Kostelića.

Biće to u svakom pogledu pravi sportski spektakl, očekuje se da će noćni slalom uživo posmatrati oko 12.000 ljubitelja skijanja. Ovo je prilika da se podsetimo i legendarnog Ingerama Stenmarka. Šveđanin je tačno pre 40 godina upravo na ovoj stazi ostvario prvi trijumf u Svetskom kupu u karijeri. Baš iz Madonne je krenuo u gotovo neverovatan niz od 86 pobeda, a to je rekord koji će teško biti oboren.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar