Naslovna    Vesti    Takmičenja    Zagreb, SL (ž): Najava trke
03

jan

2015

Zagreb, SL (ž): Najava trke

U nedelju na programu jubilarna 10. Snežna kraljica, nastupa i Nevena Ignjatović.

Sve je spremno za jubilarnu desetu „Snežnu kraljicu“ na Sljemenu iznad Zagreba. Organizatori su veoma zadovoljni jer su im vremenski uslovi konačno išli na ruku i staza za ženski slalom, koji će biti vožen u nedelju, je u odličnom stanju. Prvi lauf na programu je u 10:00, a drugi u 12:45 h (direktan prenos na Eurosportu i HRT). Samo dva dana kasnije na stazu Crveni spust izaći će i skijaši koji će takođe sa boriti za titulu i bodove u slalomu.

Zbog sjajne lokacije Sljemena i na ovoj trci očekuje se veliki broj ljubitelja skijanja, a procenjuje se da će ih biti oko 20.000. Videćemo veliku borbu  trenutno vodeće skijašice Svetskog kupa Tine Maze, koja će startovati kao prva, Šveđanke Fride Hansdotter, koja je do sada pokazala najviše u ovoj disciplini, zatim Mikaele Shiffrin, jer ona konačno želi da zadrži formu koja joj je donela Mali globus prošle sezone. Pobedila je pre pet dana u Kuehtaiju, a ima iste ambicije i u Zagrebu. Marie Pietilae-Holmner beleži vrhunske rezultate, a tu su Sarka Strachova, pa Katrhrin Zettel...

Dakle, kandidatkinja za postolje ima dosta, a samo tri devojke imaju pravo da se popnu na njega. Hrvatska će imati četiri predstavnice na domaćem terenu, najviše se očekuje od Leone Popović, a uz nju će skijati Saša Tršinski, Iva Mišak i Matilda Šola. Pored Tine Maze Slovenija ima još dve takmičarke - Anu Bucik i Katarinu Lavtar.

Biće ovo prilika i za najbolju srpsku skijašicu Nevenu Ignjatović, koja sanja drugu vožnju u Svetskom kupu, a pošto joj staza na Sljemenu odgovara, uz malo sreće, konačno bi mogla da ispuni cilj.

Foto: Facebook

       
 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar