Naslovna    Vesti    Takmičenja    St. Moritz, S, SG (ž): Najava trka
23

jan

2015

St. Moritz, S, SG (ž): Najava trka

Skijašice će se u Švajcarskoj boriti za nove bodove u spustu i superveleslalomu.

Skijašice će ovog vikenda možda biti pomalo u senci, pošto se muškarci takmiče u čuvenom Kitzbuehelu. Ali, to ne znači da u St. Moritzu neće biti nezanimljivo. U ovom švajcarskom skijalištu u subotu je na programu spust (10:15h), a u nedelju superveleslalom (11:45h).

Domaći navijači svakako priželjkuju da prijatno iznenadi Lara Gut, koja je baš na stazi Corviglia-Engiadina 2008. došla do prvog postolja, a godinu dana kasnije i do prve pobede u Svetskom kupu. Lara ove sezone skija po sistemu toplo-hladno i nije baš preporučljivo prognozirati njen rezultat.

Međutim, sasvim je jasno da je Lindsey Vonn najveća favoritkinja za najviši stepenik. Od 63 pobede u karijeri, četiri je ostvarila u St. Moritzu. Iako je na prvom treningu vidljivost bila smanjena zbog snega i magle, Amerikanka je bila najbolja.

- Osećam se dobro, postižem dobre brzine i zadovoljna sam. Staza je prilično izmenjena u odnosu na prethodne godine. Veoma je zahtevna, posebno za superveleslalom jer ima dosta "slepih" zavoja. Međutim, trening spusta sam odradila odlično - rekla je Lindsey Vonn.

Tini Maze je u Cortini d'Ampezzo izmaklo postolje i to svakako želi da nadoknadi u St. Moritzu. I ona, poput Lindsey ima četiri pobede u švajcarskom resortu, pa treba očekivati žestoku borbu. U konkurenciji su i Tina Weirather, koja je pobedila na drugom treningu, zatim Viktoria Rebensburg, Elena Fanchini, Anna Feninnger...

Od slovenačkih takmičarki, pored Tine, nastupiće Ilka Štuhec i Ana Bucik. Interesantno je da je Ilka na prvom treningu bila brža od Mazove. U St. Moritzu, kao retko gde, navijači mogu da posmatraju trku uz samu stazu i to na bilo kojem mestu od starta do cilja. 

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar