Naslovna    Vesti    Takmičenja    Švajcarska trijumfovala u takmičenju timova u Meribelu
20

mar

2015

Švajcarska trijumfovala u takmičenju timova u Meribelu

Švajcarski tim u finalu savladao Švedsku, dok je Austrija u borbi za treće mesto bila bolja od Italije.

Švajcarska je pobednik atraktivnog takmičenja timova na finalu Svetskog kupa u francuskom skijalištu Meribelu. Ekipa Švajcarske u finalu je bila bolja od Švedske, dok je u malom finalu, odnosno borbi za treće mesto, Austrija savladala Italiju.

Lep opušten dan pred nastavak žestokih biti u veleslalomu i slalomu iskorišćen je za takmičenje timova u paralel slalomu na stazi dužine 200 metara. Nažalost, nismo videli najbolje skijaše - Marcela Hirschera, Felixa Neureuthera, Tinu Maze...jer oni čuvali snagu za iskušenja u subotu i nedelju.

U polufinale se direktno plasirala Austrija, a u prvom četvrtfinalu Švedska je savladala domaćina Francusku, ubedljivo sa 3:1. Švajcarska je bila bolja od Nemačke, iako je rezultat bio 2:2, ali se sabiranjem dva najbolja vremena došlo do pobednika. Italijani nisu imali problema sa slovenačkim timom (3:1).

Vrlo neizvesno bilo je u polufinalu između Austrije i Švedske. I tu je bilo nerešeno, ali vreme je bilo na strani Švedske, koja je trijumfovala za 12 stotinki. Prava drama viđena je u drugom olufinalnom duelu Švajcarske i Italije. Rezultat je bio 1:1, a onda su Irene Curtoni i Wendy Holdener postigle potpuno isto vreme i semafor je pokazao - 2:2. Odlučivali su švajcarski takmičar Justin Murisier i Italijan Giuliano Razzoli. Na kraju Švajcaarci su prošli u finale zahvaljujući jednoj stotinki, za koliko je Murisier bio brži.

A u i finalu su odlučivele stotinke. Najpre je Wendy Holdener bila brža od Sare Hector, a potom je bod Švedskoj doneo Mattias Hargin, koji je pobedio Justina Murisiera. Švedsku je u prednost dovela Anna Swen-Larsson trijumfom nad Charlotte Chable. Poslednji par na stazi bili su Reto Schmidiger iz Švajcarske i Šveđanin Anton Lahdenperae. Schmidiger je skijao sjajno, izjednačio na 2:2, ali i odličnim vremenom doneo titulu svojoj zemlji, i to za devet stotinki.

U malom finalu Austrija je došla do trećeg mesta pošto je savladala Italiju sa 3:1. Sutra su u Meribelu na programu trke u veleslalomu u obe konkurencije.

 
 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar