Naslovna    Vesti    Takmičenja    Hans Olsson i Maria Pietilä--Holmner zajedno na rehabilitaciji
07

jul

2012

Hans Olsson i Maria Pietilä--Holmner zajedno na rehabilitaciji

Švedski skijaško-ljubavni par Hans Olsson i Maria Pietila-Holmner zajednički se oporavljaju od teških povreda zadobijenih u prethodnoj sezoni Svetskog kupa.

Dvoje vrhunskih skijaša dodatno motivišu jedno drugo za povratak na stazu. Maria i Hans su povrede doživeli u razmaku od nekoliko nedelja. Prvo je ona povredila koleno, a onda je on polomio nogu.

- Verovatno se saosećao samnom – kaže Maria kroz smeh. Zajednički sada rade na povratku na sneg ovog leta.

Dvoje Šveđana su u vezi već osam godina, a ovog proleća su se viđali malo češće nego inače. Maria i dalje živi u Švedskoj, dok Hans boravi u svom stanu u Innsbrucku i pokušava da ubedi svoju devojku da se i ona preseli tamo.

- Umea u Švedskoj je moja baza i tu sam se skrasila. To je jako važno za mene ako želim da se takmičim na vrhunskom nivou. – kaže Pietila-Holmner.

Hansu su upravo uklonjeni metalni šrafovi iz noge. Plan mu je da počne da trenira na snegu u julu, ali prvo mora da  proba da obuje ski cipelu. Ne zna šta da očekuje od predstojeće sezone.

- Moje poslednje dve sezone nisu bile najbolje ali sada imam novu nogu, nove trenere i nove skije,  tako da je osećaj dobar.

Maria ne zna kako će izgledati povratak na sneg i šta može da očekuje u pogledu rezultata.  Ali jedna stvar je sigurna.

- Jedina stvar koju sam rekla je da ova sezona neće biti ona u kojoj ću se vratiti posle povrede. Predstoji nam Svetsko prvenstv,  ali kako stvari stoje u ovom trenutku, ne znam gde ću biti tada. Moji treneri i ja ćemo morati da procenimo situaciji kada se Prvenstvo približi.

Maria je imala kontrolu kolena prošle nedelje sa njenim lekarom i fizioterapeutom. Sve izgleda jako dobro, i posle 20. jula kada će biti šest meseci od njene operacije, moći će pažljivo da počne ponovo da skija.

Pre povratka na staze Svetskog kupa dvoje skijaša očekuje dodatna rehabilitacija, a takođe i planirani odmor.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar