Naslovna    Vesti    Takmičenja    Lara Gut: Imam motiva više nego ikada!
Intervju
22

avg

2012

Lara Gut: Imam motiva više nego ikada!

Talentovana Švajcarkinja vredno trenira i s nestrpljenjem čeka novu sezonu

Lara Gut (21) prošlu sezonu završila je na 14. mestu u generalnom plasmanu Svetskog kupa. Sedam puta je uspela da uđe među prvih deset, ali niti jednom se nije popela na podijum. Često, posebno u tehničkim disciplinama, nije završila trku. Lara u intervjuu za sajt Fisalpine priča o usponima i padovima, o pripremama i očekivanjima za narednu sezonu.

Laro, trenutno si okupirana treninzima za novu sezonu, kako protiču pripreme i da li radiš sama ili sa ostalim takmičarima? 

- Ovo leto je zaista vruće, ali snežne prilike u Evropi su neverovatne. Pripreme idu odlično, hvala na pitanju. Sve prolazi bez bolova jer nisam imala povrede, pa mi je mnogo lakše. Skijala sam do kraja maja, a potom su isprobavane razne mogućnosti da skije budu još brže. Na sneg sam se vratila krajem jula u Zermattu i imali smo mnogo sreće jer su uslovi fantastični. Treniraam sa mlađim bratom, koji ima 17 godina, ali su momci u tim godinama obično snažniji od njihovih starijih sestara. Radila sam i sa devojkama iz norveškog ski tima – kaže Lara Gut.

Nećeš dugo da se zadržavaš u Zermattu, da li planiraš da se preseliš na južnu hemisferu?

- Već sam navikla da mi je Zermatt kuća u letnjem periodu. Tako da ću biti ovde do kraja septembra i neću odlaziti nigde. Smatram da je takva kombinacija najbolja. Prošle godine sam trenirala u Ushuaiai, ove sam u Zermattu, a sledeće…ko zna.

Čini nam se da si uspela da pronađeš vremena za odmor i da uživaš na plažama.

 - Jeste, volim skijanje i sve što ide uz taj sport, ali, ako biste cele godine radili samo to, poludećete. Defintivno! Odmah posle završetka sezone bila sam nedelju dana na moru i to mi je bilo tako potrebno. Sredinom jula sam otišla na Siciliju sa bratom i dečkom, vratili smo se u nedelju, a u ponedeljak smo već bili na glečeru. Od 40 do nula stepeni, od nula metara nadorske visine do 3.800 metara…Znam da smo ponekad luckasti.

Prisustvovala si muzičkom festivalu Moon & Stars i Locarno filmskom festivalu. Da li si fan muzike i filma?

- Mnogo mi znači da budem sa mojom porodicom, a ponekad je zaista teško pronaći vreme koje bih delila s najbližima i onima koje najviše volim. A život bez muzike i filma bio bi baš dosadan.

Kad smo već kod tih tema, ti si i flmska zvezda. Debitovala si u filmu Tutti Giu, koji će se pojaviti u švajcarskim bioskopima u septembru. Kakvu vrstu iskustva donosi učesvovanje na snimanju?

- Pa ja sam “glumica”, a ne filmska zvezda. Prilično je zanimljivo jer je to potpuno drugi svet. Naravno, radi se o jedinstvenom iskustvu. Videla sam se na velikom platnu i osećanje je veoma čudno jer sam se do sada gledala samo na televiziji, odnosno, kada vozim trku i kako dajem izjave. Tako da na filmskom platnu sama sebi izgledam kao neka potpuno druga ličnost.

Da li možeš da se zamisliš kao umetnicu kada završiš sportsku karijeru?

Molim vas…ne želim da razmišljam o tome. Narednih deset godina isplanirala sam kroz skijanje, a to samo po sebi odnosi mnogo energije.

Pored treninga, bila si zauzeta učenjem, da li si maturirala i šta ima novo po tom pitanju?

- Volim da učim, Za nas je veoma važno da pored skijanja imamo još nešto. Sa 30 godina karijera takmičara je blizu kraja i ja želim da imam i druge opcije. Da izaberem posao kojim ću se baviti u nastavku života.

Prošla sezona nije prošla onako kako si očekivala. Da li si sposobna da sve to ostaviš iza sebe i šta će te učiniti srećnom kada budeš sumirala zimu 2013?

- Posle onoga što mi se dešavalo prošle sezone motivisana sam da treniram više nego ikada. Ne želim da prolazim kroz ista razočarenja, tako da moram da radim jače i pokušaću da budem najbolja do sada. Biću srećna ukoliko pogledam svoje rezultate i kažem: U redu, skijala sam najbrže što sam mogla.

 

Pošalji prijatelju

Komentari (1)

ostavi komentar
22

avg

2012

13:56  |   Ivan Tamburić

Trailer za njen Tutti Giu film:






Preporuka

Ostavi komentar