Naslovna    Vesti    Takmičenja    SK Niš organizuje prvo Inline Alpin Slalom takmičenje
24

sep

2012

SK Niš organizuje prvo Inline Alpin Slalom takmičenje

U nedelju, 30. septembra, na šetalištu u Niškoj Tvrđavi, biće održano prvo srpsko takmičenje u Inline Alpin Slalomu tj. slalomu na rolerima.

Prvi nacionalni Inline Alpin Slalom Kup će se održati prema pravilima Svetskog Inline Slalom Komiteta i predstavlja prvi korak ka ambicijama Ski kluba "Niš" da u narednim godinama organizuje nacionalnu ligu u ovom sportu. Ovom prilikom, učešće na takmičenju će biti dozvoljeno svim prijavljenim učesnicima i potpuno je besplatno. Očekuje se i dolazak  skijaša, takmičara iz cele Srbije. Takmičenje je zamišljeno kao svojevrstan praznik za ljubitelje rolera i skijanja, uz veliki broj pratećih sadržaja i demonstracija.

Da bi se svi zainteresovani što bolje pripremili za takmičenje, SK Niš je proteklog vikenda organizovao otvorene treninge u Niškoj Tvrđavi, a to će učiniti i naredne subote (dan pre takmičenja), 29.9, u periodu 11-13:00h. U to vreme, na raspolaganju će biti staza sa postavkom kapija, kao i treneri ovog kluba koji će svojim savetima pomoći svim učesnicima da budu brži i uspešniji.

Takmičenje će se održati u četiri konkurencije - cicibana i cicibanki (rođenih 2001-te godine i kasnije) i dečaka i devojčica (rođenih 2000. i ranije, bez ograničenja). Osvajači prva tri mesta u svakoj konkurenciji će biti nagrađeni medaljama na završnoj svečanosti, a svi učesnici će dobiti diplome.

Uslov za učešće na takmičenju, odnosno na treninzima je da morate imati odgovarajuću zaštitnu opremu. Pored rolera, obavezno je korišćenje kacige, štitnika za laktove i kolena.

Prijavu za takmičenje možete izvršiti u terminu treninga, pre samog takmičenja (najkasnije 30 minuta pre početka) ili bilo kada, u kontaktu sa tehničkim sekretarom SK Niš.

Izvor: Ski Klub "Niš"

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar