Naslovna    Vesti    Takmičenja    Lindsey: Voziću spust na Streifu
21

okt

2012

Lindsey: Voziću spust na Streifu

Najbolja skijašica sveta kaže da će po završetku karijere isprobati najopasniju stazu.

Dok čeka konačan rasplet oko učešća u muškom spustu u Lake Louiseu Lindsey Vonn kaže da će jednog dana, kada bude završila takmičarsku karijeru, sigurno voziti spust na legendarnoj i veoma zahtevnoj stazi Streif u Kitzbuehelu.

- Tada ću manje brinuti o povredama – kaže Lindsey, koja je aktuelna olimpijska šampionka u spustu.

Streif je duga dva kilometra i smatra se jdnom od najopasnijih staza na svetu sa koeficijentom težine od čak 85. Poslednjih godina na njoj su se desili neki od strašnih padova – Scott Macartney, Daniel Albrecht i Hans Grugger pretrpeli su povrede glave opasne po život.

Lindsey Vonn, koja je u avgustu napunila 28 godina, nameravala je da se već u novembru oproba u spustu i to kao prva žena u istoriji koja bi se pojavila na startu muškog takmičenja. Međutim…

- Ukoliko ne budem mogla da vozim ženski spust u Lake Louiseu, sigurno neću nastupiti u muškoj trci. Ipak, nastaviću da se borim kako bih postigla svoj cilj. To bi obeležilo moj život. Smatram da je staza u Lake Louiseu idealna jer je poznajem jeko dobro. Na drugim stazama, koje koriste muškarci, ne bih imala šansu. Iznenađena sam kako je cela priča eksplodirala u javnosti  – rekla je Amerikanka.

US Ski asocijacija trebalo bi da pošalje formalan zahtev Odboru FIS, koji će se sastati 3. i 4. novembra u Oberhofenu, pa bi i ovo pitanje bilo na dnevnom redu. Ali, čak i da Vonnova dobije saglasnost da vozi muški spust, ne bi mogla da nastupi u ženskom nedelju dana kasnije. Namera sjajne skijašice izazvala je i mnoge komentare kod muškaraca, učesnika Svetskog kupa.

- Ne želim da je uplašim, mislim da je to super ideja. Ako je to ono što ona zaista želi, pustimo je – smatra ukupni pobednik Svetskog kupa Marcel Hirscher.

Nemac Felix Neureuther, s druge strane, veruje da bi bilo najbolje da Lindsey Vonn zaboravi na ono što je naumila.

- Sa ženske strane, ona je apsolutno broj jedan u spustu, verovatno najbolja spustašica svih vremena. Ali, trebalo bi da se drži onoga što radi najbolje. Muški spust je potpuno druga priča – tvrdi Felix.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar