Naslovna    Vesti    Takmičenja    Nastup hrvatskih i slovenačkih takmičara u Soeldenu
23

okt

2012

Nastup hrvatskih i slovenačkih takmičara u Soeldenu

Slovenačka reprezentacija brojaće pet takmičara na otvaranju sezone FIS Svetskog kupa u austrijskom Soeldenu dok će Hrvati nastupiti sa dva člana svoje alpske reprezentacije.

Predstojećeg vikenda na trkama veleslaloma na Rettenbach glečeru, boje slovenačke zastave braniće tri takmičarke i dva takmičara. U ženskoj konkurenciji predvodiće ih Tina Maze a uz nju će još nastupiti Ana Drev kao i Ana Bucik. Bucik je izabrana naknadno nakon dobrih rezultata na treninzima na Moelltaleru.

Iako je prethodno bilo najavljeno da će nastupiti i Ilka Štuhec, nakon konsultacije sa trenerima Andrejem Možino i Denisom Šteharnikom, odlučeno je da ipak preskoči Soelden i iskoristi odlične uslove koji trenutno vladaju na Pitztalu i tamo nastavi sa treninzima brzinskih disciplina.

Na muškom veleslalomu, koji je na programu u nedelju, nastupiće Janez Jazbec i Žan Kranjec.

Nakon prošlonedeljnog nezgodnog pada na Hintertuxu, Ivica Kostelić se za vikend uspešno vratio snežnom treningu u Soeldenu gde je u subotu trenirao na stazi na kojoj će predstojećeg vikenda biti održano takmičenje

Ivica će do trke trenirati na Hintertuxu, a na trci će uz njega nastupiti i mladi reprezentativac Filip Zubčić, kojem je data prilika zbog značajnijeg napretka i dobre forme na treninzima. Kako navode iz CroSki-ja, Filip prvenstveno putuje u Soelden kako bi stekao iskustvo.

Sofiji Novoselić nakon prošlosezonskih teških povreda oba kolena, od kojih se uspešno oporavila, još uvek nedostaju treninzi. Zbog toga je odlučeno da će ostati i dalje trenirati na Hintertuxu i pripremati se za predstojeću sezonu tako da Cro Ski Team neće imati ženskog predstavnika narednog vikenda.

Izvor: Cro Ski, Slo Ski

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar