Naslovna    Vesti    Takmičenja    Tina Maze: Ponosna sam
28

okt

2012

Tina Maze: Ponosna sam

Slovenačka skijašica, koja je pobedila u Soeldenu, kaže da je već na početku u perfektnoj formi

Tina Maze je već na početku sezone pokazala da je veoma ozbiljna u nameri da jednog dana postane Lindsey Vonn, odnosno, da dosegne visine najbolje skijašice današnjice.

Sjajna Slovenka trijumfovala je u Soeldenu u veleslalomskoj trci, u kojoj je zbog izuzetno loše vidljivosti i magle bilo veoma teško uopšte ostati na stazi. To je na svojoj koži najbilje osetila Lindsey, koja je pala i tako nije uspela da odbrani titulu iz prošle sezone. Ali, zato je Tina hrabrom drugom vožnjom ušla u istoriju sa tri pobede u Soeldenu. Postala je prva skijašica koja je to ostvarila, a s njom jedino može da se meri legendarni Hermann Meier, koji se takođe tri puta radovao na glečeru Rettenbach.

- Veoma sam ponosna na moje prve dve vožnje u sezoni. Pokazala sam da sam u vrhunskoj formi. Bilo je jako teško u drugoj vožnji jer su uslovi bili veoma zahtevni a ja sam se žestoko borila sve vreme. Stvarno sam se bolje pripremila nego prethodnih sezona, tako da sam uspela da se izvučem iz neprijatnih situacija na stazi. Nisam kalkulisala, već sam napala punom snagom. Ispalo je perfektno, presrećna sam. Kako će biti u nastavku sezone, videćemo – rekla je Tina Maze.

Naredni izazovi čekaju je 10. novembra u Leviju, kada je na programu slalom.

Tina nije samo talentovana za skijanje. Pogledajte i njen muzički video:

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar