Naslovna    Vesti    Takmičenja    Optimizam Slovenaca pred Levi
07

nov

2012

Optimizam Slovenaca pred Levi

Nemam čega da se plašim, mogu u borbu za najviši plasman, kaže Mitja Valenčič pred nastavak Svetskog kupa.

Slovenački takmičari zabeležili su sjajan start nove sezone u Svetskom kupu. Međutim, vremena za uživanje u dobrim rezultatima nema jer slede novi izazovi, i to u slalomu u Leviju narednog vikenda. Najbolja skijašica Slovenije Tina Maze, koja je trijumfovala u Soeldenu, već je u Finskoj, a pridružiće joj se Maruša Ferk i Ula Hafner, kao i Mitja ValenčičMatic Skube i Miha Kuerner.

- Pripreme koje smo odradili letos su bile dobre, posebno one u Čileu i veoma sam zadovoljna. Trenirali smo sve discipline na različitim terenima i to smo maksimalno iskoristili. Vreme i uslovi na stazama su nam išli na ruku. U poslednje vreme smo trenirali slalom na austrijskim glečerima, gde smo takođe imali sreće s vremenom – rekla je Maruša Ferk, a potom je dodala:

- Smatram da sam napredovala u svim disciplinama, a posebno u veleslalomu. Moguće je da sam bolja i u slalomu. Prošle sezone sam dosta toga uradila u Evropskom kupu i vrlo sam zadovoljna. Takođe je dobro što sam promenila pancerice, što mi omogućuje da skijam nekako drugačije. Sama staza u Leviju nije preterano zahtevna. Na početku je ravna, a kasnije dolazi strmina i tu nema mnogo filozofiranja. Ranijih godina se dešavalo da takmičarke sa višim startnim brojevima ostvare dobre rezultate. Nadam se da mogu da iskoristim tu mogućnost.

Trener devojaka u tehničkim disciplinama Denis Šteharnik govorio je o pripremljenosti Maruše Ferk i Ule Hafner.

- Što se tiče poslednjih treninga, pokušali smo da maksimalno iskoristimo uslove. Podloge su bile mekše nego što će biti slučaj u Leviju, a s tim nismo zadovoljni. Moguće je da nam nedostaje još nekoliko treninga u slalomu. Maruša ima dobre rezultate u brzim disciplinama, tako da je mogla da uredi stvari koje se tiču testiranja i samih treninga. Sada još nije u najboljoj slalomskoj formi, ali ipak računamo na to da se plasira među prvih trideset. Potrebne du dve, tri nedelje kako bismo poboljšali formu, smatram da ćemo do toga doći u Vailu – naglasio je Šteharnik.

Mitja Valenčič je do sada tri puta nastupao u Leviju i zabeležio je 9, 13. i 26. mesto. Novu sezonu dočekuje s optimizmom.

- Najbolje smo trenirali u Argentini, gde su uslovi bili odlični. Radili bismo dosta i u Evropi da nas je poslužilo vreme. Što se tiče očekivanja u Leviju, to su prve trke, tako da je teško prognozirati. Ako budem vozio kao što umem, nemam čega da se plašim. Mogu da učestvujem u borbi za najviši plasman - poručio je odlični slovenački skijaš. 

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar