Naslovna    Vesti    Takmičenja    Resi Stiegler i Michaela Kirchgasser na operaciji
22

mar

2012

Resi Stiegler i Michaela Kirchgasser na operaciji

Amerikanka Resi Stiegler i Austrijanka Michaela Kirchgasser jedva su dočekale kraj sezone kako bi sanirale povrede. Resi je u finalu Svetskog kupa u Schladmingu doživela povredu kolena pa će morati na operacioni sto. U pitanju su meniskus i ukršteni ligamenti levog kolena. Kirchgasserova je operisana u utorak i uspešno se oporavlja.

Resi je već navikla na slične zahvate jer je prethodnih godina kuburila s povredama, zbog kojih je propustila čak tri sezone. Stieglerova je najbolji rezultat u karijeri ostvarila u Ofterschwangu, gde je osvojila drugo mesto u slalomu.

Problem s kolenom, ali desnim, ima i austrijska skijašica Michaela Kirchgasser. Ona je u utorak operisana, a radi se o istoj povredi koja ju je primorala da posle slaloma u Zagrebu pauzira nekoliko nedelja. Artroskopski zahvat uspešno je urađen na klinici u Innsbrucku, a Michaela je već puštena na kućno lečenje.

- Srećna sam što je moja 30.000-ta opravka odlično prošla - uz smeh je rekla Austrijanka i potom dodala: - Nije me bolelo i veoma je dobro što sami možemo da odredimo termin operacije. Za desetak dana počeću da vozim bicikl, a nakon tri nedelje kreću ozbiljniji treninzi i jačanje kolena. Što se tiče treninga na snegu, oni su predviđeni tek kada prođe leto.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar