Naslovna    Vesti    Takmičenja    Lindsey: Nisam opsovala Tinu
09

dec

2012

Lindsey: Nisam opsovala Tinu

Amerikanka demantovala navode da je posle pobede u superveleslalomu izrekla ružne reči na račun Slovenke.

Rivalstvo dve najbolje skijašice u Svetskom kupu Lindsey Vonn i Tine Maze posle superveleslaloma u St. Moritzu izgleda da dobija novu dimenziju. Slovenači tim, odnosno, trener i dečko Tine Maze Andrea Massi, optužio je Amerikanku da se nakon pobede ponela krajnje nepristojno i da je Tini uputila ružne reči.

Nekoliko medija koji prate takmičarsko skijanje objavilo je ovo informaciju, a na kraju se oglasila i sama Lindsey, koja je demantovala navode da je opsovala rivalku:

- Oni misle da sam, kada sam prošla ciljnu liniju, rekla ružnu reč misleći na Tinu, ali to apsolutno nije istina. To me zaista pogodilo jer nikada ne bih ništa slično učinila prema drugom sportisti – otkrila je Vonnova i dodala:

- Bila sam frustrirana zbog lošeg izdanja u petak, u subutu sam čak i prešla svoj limit upravo zbog nedostatka snage jer sam bila bolesna.

To je potvrdio i direktor Svetskog kupa za žensko skijanje Atle Skardaal, koji se pridružio predstavnicima slovenačkog i američkog ski tima u pregledavanju snimka na kojem se vidi reakcija Lindsey Vonn.

- Pregledali smo snimak i nismo pronašli ništa što bi potvrdilo optužbe Slovenaca, pa smo odbacili njihov protest – rekao je on i dodao da nije korektno što upravo Massi, koji je sve pokrenuo, nije hteo da prisustvuje gledanju snimka.

- Ja sam izrazio protest i više nemam šta da dodam. To je sport. Sve se završilo već popodne – odgovorio je Massi na tradicionalnoj večernjoj ceremoniji dodele nagrada, na kojoj su se Tina i Lindsey zagrlile kao da se ništa i nije dogodilo.

Trener Amerikanki Alex Hoedlmoser uveren je da najbolja skijašica sveta zaista nije mislila ništa loše i da U.S. ski tim to sigurno ne bi tolerisao.

- Što se nas tiče, nema i nije bilo nikakvih problema. Rekao sam Massiju da iskreno ne verujem da bi Lindsey ikada uradila tako nešto. Uostalom, da se i desilo, ja prvi ne bih tolerisao jer to nije način kako se ponaša naš tim – izjavio je Hoedlmoser. 

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar