Naslovna    Vesti    Takmičenja    Bode Miller definitivno preskače sezonu, fokus na Sochiju
16

jan

2013

Bode Miller definitivno preskače sezonu, fokus na Sochiju

Jedan od najboljih američkih skijaša svih vremena, doneo je odluku da se fokusira na Olimpijadu u Sochiju te da definitivno preskoči takmičarsku sezonu 2012/13.

Bode Miller je doneo stratešku odluku da potpuno zdrav dočeka Olimpijske igre koje se održavaju sledeće godine u Sochiju a koje će biti njegove čak pete po redu. To znači da će, na veliku žalost njegovih mnogobrojnih ljubitelja, Bode preskočiti čitavu sezonu 2012/13. uključujući i Svetsko prvenstvo koje se u februaru održava u austrijskom Schladmingu.

Ovaj 35-godišnji veteran i osvajač mnogobrojnih medalja na Olimpijadi, operisao je koleno još prošlog proleća te očekuje da će mu, kad se u potpunosti oporavi, koleno biti mnogo zdravije nego što je to bio slučaj u prethodnih 10 godina.

- Bilo je teško kada sam shvatio da ću propustiti čitavu sezonu Svetskog kupa ali odluka je ipak bila laka kada sam sagledao sve mogućnosti koje će mi se ukazati sledeće godine. Moje koleno bi trebalo da bude jače nego pre što sam ga prvi put povredio 2001. godine. Ovo je bila značajna godina za mene, oženio sam se i supruga mi je trudna tako da ću imati dodatnog vremena da uživam sa svojom ćerkicom - istakao je Bode Miller.

- Mnogo puta sam rekao da je motivacija moj ključni pokretač kada su u pitanju takmičenja. A ja sam izuzetno motivisan da napravim velike stvari sledeće godine i znam da će Olimpijada 2014. biti moja poslednja. Takođe bih se zahvalio svojim sponzorima na podršci tokom mog oporavka - dodao je legendarni skijaš.

Inače Miller drži američki rekord u broju pobeda u Svetskom kupu sa 33 trijumfa a do sada nije propustio nijednu sezonu od debitovanja davne 1997. godine. On takođe drži rekord u najviše uzastopnih startova na trkama Svetskog kupa, čak 136 u periodu od marta 2002. do januara 2006. godina a ujedno je i osvajač i najviše olimpijskih medalja u alpskim disciplinama od svih američkih skijaša.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar