Naslovna    Vesti    Takmičenja    Potukli se trener Tine Maze i Mitja Kunc!
15

feb

2013

Potukli se trener Tine Maze i Mitja Kunc!

Posle veleslaloma u Schladmingu u kome je Tina osvojila srebro, posvađali se, a zatim i potukli, njen dečko i trener Andrea Massi i Mitja Kunc, trener tehničkih disciplina u slovenačkom timu.

Nema mira u ski timu Slovenije u Schladmingu. Iako je Tina Maze u veleslalomu osvojila srebro, posle trke došlo je do tuče između njenog dečka i trenera Andree Massija i Mitje Kunca, koji obavlja funkciju trenera tehničkih disciplina. Razlog sukoba je upadanje u radio frekvenciju koju koriste Massi i Tina za vreme trke. Italijan je posle završetka veleslaloma besneo, a Kunc tvrdi da mu se izvinio, ali da to nije vredelo.

Za vreme ručka sam mu se dva puta izvinio, ali je počeo da me vređa. Rekao sam mu da izađemo napolje kako bismo raspravili stvari. On je to očigledno shvatio kao poziv na tuču. Naglo je ustao i uhvatio me je za ruku. Odgurnuo sa njegovu ruku, bio je u pancericama, zateturao se i potom me udario. Ja sam se samo branio. Bio sam šokiran – opisuje ovaj nemio događaj Kunc.

S druge strane, u ime tima Tine Maze oglasio se advokat Damian Terpin i izneo drugačije viđenje ovog incidenta:

- Sve se desilo kada je Andrea Massi posle napornog i stresnog dana došao da se okrepi i popije čaj, a tada mu je prišao Kunc i počeo da ga provocira i izmišlja razne izgovore za upadanje u radio frekvenciju, pa naša skijašica nije imala dovoljno dobrih informacija između dve vožnje. Kunc je odlično znao kada ona stratuje u drugoj vožnji, tako da su njegova opravdanja smešna – kaže Terpin i dodaje da je u jednom trenutku Kunc Massija nazvao „italijanskim fašistom“, a procurela je informacija da je Massi Kuncu rekao da je „partizan“.

Sama Tina Maze je sukob njenog dečka i Mitje Kunca prokomentarisala samo preko Twittera.

- Kada drugi pričaju, onda stvari idu u njihovu korist. Žalosno. Vlado M, umesto da praviš štalu po medijima, pobrni se za svoju „štalu“. O da, sutra je novi slalom, već sam vesela. A vi razglabajte, ako vam je do negativnih priča. Ipak smo mi šampioni u ovom sportu. Nadam se da ćemo sve zaboraviti. Sutra moram da pobedim. Ko je sa mnom? – naglasila je Tina, a Vlado M, koga pominje, zapravo je Vlado Makuc, direktor slovenačkog ski tima.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar