Naslovna    Vesti    Takmičenja    Tina Maze: Želim sve male Globuse!
25

feb

2013

Tina Maze: Želim sve male Globuse!

Slovenačka skijašica posle osiguravanja ukupne pobede u Svetskom kupu namerava da trijumfuje u svim disciplinama.

Više nema nikakve dileme, Tina Maze je pobedom u superkombinaciji u Meribelu postala nedodirljiva za sve ostale devojke u Svetskom kupu. I to devet trka pre kraja. Sada joj preostaje da se bori sama sa sobom, odnosno sa legendarnim Hermannom Maierom, koji je jedini uspeo da se domogne magične brojke od 2.000 poena.

Uz to, Heminator drži još jedan rekord: u jednoj sezoni se na postolje peo 22 puta, a i to dostignuće mu je ugroženo jer Tina do sada ima 18 podijuma.

- O rekordima i ne razmišljam. Sada, kada je postalo jasno da sam i teoretski osigurala ukupnu pobedu u Svetskom kupu, želim da se koncentrišem na osvajanje malih Globusa. Zapravo, ja od početka sezone samo želim da skijam najboolje što mogu jer znam da će tako da dođu vrhunski rezultati. I došli su – kaže Tina Maze.

Kako stvari stoje, postoji realna mogućnost da Slovenka pokupi sve male Globuse. Titulu u veleslalomu osigurala je još u januaru u Mariboru, u superveleslalomu je vodeća sa ubedljivom prednošću nad Juliom Mancuso. U spustu je od nje bolja samo Lindsey Vonn, koja se povredila, a ostale su još dve trke. Slično je i u slalomu, gde Mikaela Shffrin ima samo 33 poena viška.

- Ponosna sam što sam postigla najveći cilj. Veliki Globus je najbolja potvrda da sam sve ove godine radila kako treba – dodala je Tina, najkompletnija skjašica modernog doba.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar