Naslovna    Vesti    Takmičenja    Ivica Kostelić na pregledima u Zagrebu
07

mar

2013

Ivica Kostelić na pregledima u Zagrebu

Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić početkom nedelje obavio je pregled desnog kolena na magnetnoj rezonanci. Odluka o eventualnoj operaciji biće donesena u nedelju uveče.

Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić je početkom nedelje, u pauzi između trka Svetskog kupa u norveškom Kvitfjellu i odlaska na trening u austrijski Innerkrems, napravio magnetnu rezonancu desnog kolena kod dr. Igora Borića u bolnici Sv. Katarina u Zaboku. Nalazi su prosleđeni lekarskoj ekipi Hrvatskog skijaškog saveza kao i doktorima koji su Ivicu Kostelića zadnjih godina nekoliko puta operisali u Bazelu.

Sumnja se na manje puknuće prednjeg roga lateralnog meniskusa desnog kolena što po nalazima nije sveža povreda već  je najverovatnije nastala u Val d'Isereu u decembru, a verovatno se pogoršala prilikom brojnih skokova za vreme nastupa na „City Eventu“ u Moskvi krajem januara.

Za konačno lekarsko mišljenje potreban je klinički pregled koji će obaviti u nedelju kasno uveče u švajcarskom Bad Ragazu na putu Ivice Kostelića i njegovog tima u Lenzerheide na finale Svetskog kupa, te će se nakon pregleda i konsultacija s lekarskim konzilijumom doneti odluka o eventualnom operativnom lečenju po završetku sezone.

Za sada završetak sezone nije doveden u pitanje te će Ivica prema planu nastupiti ovaj vikend na trkama Svetskog kupa u Kranjskoj Gori kao i sledeće nedelje na trkama finala Svetskog kupa u švajcarskom Lenzerheideu.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar