Naslovna    Vesti    Takmičenja    Tina Maze ostaje bez 100.000 evra?
03

apr

2013

Tina Maze ostaje bez 100.000 evra?

Iako je advokat najbolje skijašice sveta podneo zahtev za isplatu nagrade, iz Skijaškog saveza Slovenije tvrde da nemaju obavezu da daju toliki iznos.

Najbolja skijašica sveta Tina Maze na SP u Schladmingu potpisala je sa Slovenačkim skijaškim savezom (SZS) aneks ugovora o specijalnoj nagradi za uspehe koje je ostvarila. Kako je ove sezone bila fantastična u gotovo svim disciplinama, SZS bi Tini trebalo da isplati oko 100.000 evra. Međutim, pojavio se problem.

Advokat Tine Maze Damijan Terpin poslao je zahtev za isplatu, što je potvrdio i predsednik SZS Primož Ulaga, ali je naglasio da za tako nešto nema osnove. Po njegovim rečima, u aneksu stoji da će se Savez "potruditi da obezbedi nagradu od 100.000 evra".

- U želji da Tini obezbedimo dodatnu nagradu, s njenim timom smo na SP u Schladmingu potpisali aneks, iako tako nešto ne postoji u postojećem pravilniku. U njemu smo naveli da ćemo se potruditi da obezbedimo nagradu u maksimalnom iznosu od 100.000 evra. Ta bi nagrada mogla da iznosi pet, deset, dvadeset, ali i sto hiljada evra. Međutim, zavisi od mogućnosti i sponzora reprezentacije - kaže za Delo Primož Ulaga i dodaje da ne postoji obaveza da se nagrada isplati:

- Ono što navodi njen tim zaista nema smisla. Prikupili smo 27.000 evra i toliko će Tina dobiti. To za situaciju u kojoj se nalazimo uopšte nije malo. U slučaju da obezbedimo ceo iznos od 100.000 evra, deo će otići za omladinsku školu skijanja. 

Advokat Tine Maze Damijan Terpin je izrazio zaprepašćenje što su konkretne cifre dosepele u javnost. On tvrdi da je Ulaga prektršio ugovor i da će zahtevati sankcije.

- Postoje opšte odredbe ugovora da će, ako se skupe dodatna sredstva od sponzora, Tina dobiti dodatnu nagradu. Dogovorili smo se jer ona prošle godine, kada je bila druga na svetu, nije dobila ni evra nagrade. Čini mi se da je pristojno da SZS odgovori na njene rezultate, što smo se i dogovorili na početku sezone. Sve ostalo bila je poslovna tajna - izjavio je Terpin

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar